Adevărul despre Coran

by PREOT TEODOR on January 21, 2011 · 338 comments

Pentru musulmani, Coranul este considerat a fi însuși Cuvântul lui Dumnezeu, ce se află din preeternitate cuprins în ‘Umm al-Kitāb – „Maica Scripturii” aflată în ceruri pe al-Lawh al-Mahfūz – „Tabla Păstrată”. O parte din musulmani cred că Coranul  n-a fost descoperit doar lui Muhamed, ci această carte a preexistat înaintea din veşnicii. Ei spun că Coranul n-a fost creat şi n-a fost născut, ci el a existat întotdeauna. Aceste afirmaţii ne arată că pentru musulmani, Coranul se ridică la rangul lui Dumnezeu. Noi ştim că doar Dumnezeu nu are început şi nu are sfârşit şi că doar El n-a fost creat de nimeni.

Mai jos, găsiţi informaţii cu privire la scrierea Coranului, pe care vreau să le citiţi apoi vom trage nişte concluzii. Accentuez aici, că aceste lucruri au fost scrise de un musulman cu cunoştinţe în domeniu. 

Textul coranic nu a fost strâns într-o carte în timpul vieții profetului Muhammad, ci a fost doar memorat de către însoțitorii săi, iar, uneori, anumite versete au fost notate pe foi de palmier, omoplați de cămilă, bucăți de ceramică etc.
Coranul a fost revelat, conform tradiției islamice, profetului Muhammad de către îngerul Gabriel (Gavriil; ar.: Ğibrīl) în numeroase ocazii între anii 610 și moartea lui Muhammad în 632. Pe lângă faptul că îi memorau revelațiile, unii dintre însoțitorii săi le-au notat, sporadic, pe pergamente, pietre, omoplați de cămilă. Schematic, tradiției spune că după moartea profetului Muhammad (632), Abu-Bakr, primul calif, i-a poruncitt lui Zayd bin Thabit să strângă și să noteze toate versetele autentice ale Coranului, după cum erau păstrate în forma scrisă sau orală. Exemplarul lui Zayd, păstrat de văduva profetului Muhammad, Hafsa bint Umar, stă la baza textului coranic întocmit în vremea celui de-al treilea calif, Uthman bin Affan, între anii 650 și 656, care a poruncit alcătuirea unui exemplar model, care să înlăture toate diferențele survenite cu timpul între versiuni, acest exemplar rămând fundamental până acum. El a trimis copii ale acestui exemplar în toate provinciile califatului, și a ordonat ca toate celelalte variante să fie distruse, fiind considerate de atunci ca inexacte. Istoricii Coranului vorbesc însă de un proces mai gradual chiar decât cel prezentat de tradiție, Coranul fiind rodul unei munci redacționale ale cărturarilor islamici aflați în slujba puterii califale contemporane lor, o muncă întinsă pe o perioadă de mai bine de un secol. (Wikipedia Enciclopedia)

Acest articol face clar următoarele adevăruri despre Coran:

1. Coranul în forma lui de astăzi, n-a fost strâns în timpul vieţii lui Mohamed

2. Textul Coranului n-a fost scris ci doar memorat de către ucenicii lui Mohamed.

3. În timpul vieţii lui Mohamed, au fost scrise doar unele versete din Coran. Restul au fost memorate de către ucenicii lui.

4.Coranul a fost revelat pe o perioadă de aproximativ 22 ani.

5. Scrierea Coranului în forma lui de astăzi, nu este munca lui Mohamed, şi nici porunca lui Allah, ci mai degrabă munca califului Abu-Bakr.

6. Coranul a fost redactat pe o perioadă de mai bine de un secol.

Înţelegând toate aceste adevăruri, se spulberă orice aberaţie precum că  Coranul ar fi “Mama cărţilor” şi că el a existat în forma lui de astăzi încă dinaintea Lui Mohamed. Pe o perioadă de 20 de ani, Coranul a fost mai mult memorat decât scris. Însă-şi Mohamed n-a ştiut să scrie. Acum gândeşte-te la un lucru foarte simplu. Timp de 20 de ani, mai mulţi oameni memorează o carte întreagă. Crezi tu că după 20 de ani, cei ce au memorat vor dicta acelaşi lucru exact cuvânt în cuvânt ? Cu siguranţă nu. Şi dacă unul dictează într-un fel şi altul în alt fel, de unde ştii cine este corect ? Unde este originalul după care să verifici ?  Acum dacă musulmanii susţin că până şi virgulele în textul Coranului tot de la Dumnezeu sunt, atunci de ce a luat mai mult de un secol în redactarea lui ? Care au fost virgulele şi cuvintele care nu au venit de la “Dumnezeu” şi au fost şterse de către cărturarii islamişti ?

Vei spune poate că şi Biblia a fost scrisă de oameni aşa că nu trebuie să avem nici o pretenţie la aceste lucruri. Da, Biblia a fost scrisă prin oameni, dar uite ce spune Scriptura:

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Şi cu privire la scrierea ei, spune astfel:

Şi avem cuvântul prorociei făcut şi mai tare; la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre. Fiindcă mai întâi de toate, să ştiţi că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură. Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt. (2 Petru 1:19-21)

Biblia a fost scrisă prin oameni,  însă fiecare prooroc a vorbit şi a scris Cuvântul Lui Dumnezeu fiind sub călăuzirea Duhului Sfânt. Prin urmare, ceea ce vorbea proorocul, nu era prin voia sa, ci ceea ce Duhul Sfânt îl călăuzea. În islam însă, toate revelaţiile au fost descoperite doar lui Mohamed. Nu Duhul Sfânt i-a vorbit, ci “îngerul Gavril”, pe care nimeni nu l-a văzut şi auzit vreo dată cum el ar fi vorbit  cu Mohamed. Despre oamenii careu au scris şi editat Coranul, nu se spune nicăieri că ei ar fi fost călăuziţi de Dumnezeu. Prin urmare, scrierea Coranului n-a fost altceva decât colectarea unor poezii învăţate pe dinafară  de mai mulţi oameni  pe parcursul a 20 de ani şi apoi puse şi editate  într-o singură carte. Înţelegând toate acestea, mă întreb, care este măreţia şi supremaţia Coranului despre care vorbesc atât de mult  musulmanii ? Care este siguranţa că până şi virgulele sunt dictate de Dumnezeu în El ?

Dumnezeu să lumineze şi să te convingă de adevăr. 

Trimite prietenilor tăi:

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Miruna,

  comentariile tale imi arata cu tu nu cunosti Biblia. Sfinta Scriptura, Biblia, condamna avortul si Dumnezeu este impotriva avortului. Ca si crestini, noi privim la avort ca si la o crima impotriva propriilor copii, si Dumnezeu nu va lasa nepedepsit acest pacat.
  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 • Gülsevim Yılmaz

  Selam tuturor ! Pentru că ştiu că mă veți întreba ,da eu sunt musulmană și înainte de toate cetățean român dar nu suport să văd câtă importanță își dau creștinii ăştia cu religia lor cu tot și o consideră superioară Islamului și care denigrează pe Profetul Mahomed (pacea fie asupra lui) care a fost mai mare decât Iisus al creștinilor precum și care blasfemiază sfântul Coran.
  Aici este o descriere a Profetul Mahomed făcută de un profesor român , om întors la dreapta credință în Allah.http://www.dansandu.ro/pdf/carti/mahomed-profilul-unui-profet.pdf
  O daaa,Iisus se închina lui Allah (apare chiar și in Biblia scrisă original in limba greacă)

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga mea,
  se pare ca ai imbratisat islamul inainte macar sa incerci sa cunosti cu adevarat cine este Domnul Isus Hristos. Mohamed n-a fost si nu a putut fi mai mare decit Domnul Isus. Uite aici sunt dovezile. La sfirsitul acestui articol vei mai gasi si alte articole, patea 2, apoi partea 3 si asa mai departe. Ma rog sa ai parte de cele mai minunate binecuvintari de la Tatal Cerurilor si al pamintului, de la Domnul Ostirilor, de la Domnul Domnilor si Imparatul imparatilor!

 • Gülsevim Yılmaz

  eu nu am îmbrățișat Islamul ci m-am născut din părinți turci musulmani , mai bine spus am fost dintotdeauna musulmană.
  pot spune că din cele câteva ore de religie creștin-ortodoxă la care eu am luat parte la școală totul a fost foarte plictisitor și toate mi s-au părut aberații multe lucruri chiar nu aveau nicio logică din punctul meu de vedere.
  nu prea am mai fost pe la nicio oră de religie după aceea , preferam mai curând să chiulesc.Totul este aberant privind creștinismul personal cunosc situații când multe femei românce așa-numite creștine care s-au convertit la Islam după căsătoria cu un turc sau cu un arab și nu pentru că au fost constrânse de soții lor (Islamul interzice convertirea forțată la Islam a nevestelor evreice/creștine măritate cu musulmani ) ci pentru că au înțeles care este calea cea dreaptă și Allah le-a răsplătit lor pentru credința lor puternică.N-ați văzut voi câte foste creștine înainte de a deveni musulmane nu purtau capul acoperit deși în Biblie acest lucru este menționat și că după ce au trecut la Islam au început sa poarte hijab și s-au simțit protejate și binecuvântate de Allah.Profetul Iisus (pacea fie asupra lui) se mânie pe creștini că ei neagă cuvântul profetului Mahomed (pacea fie asupra lui).

 • Andra

  ”Scripturile inspirate ne învață că Dumnezeu l-a ales pe Avraam dintre toți urmașii lui Noe pentru a stabili legământul Său cu el. Sfânta Scriptură, de asemenea, ne spune că Dumnezeu a ales pe Isaac și Iacov și urmașii lor ca moștenitori ai promisiunilor făcute lui Avraam. Dumnezeu nu a făcut legământ sau promisiuni cu oricare dintre ceilalți fii ai lui Avraam, nici cu Ismael:

  Dumnezeu a zis lui Avraam: “Să nu mai chemi Sarai pe nevasta ta Sarai; ci numele ei să fie Sara.
  Eu o voi binecuvânta, şi îţi voi da un fiu din ea; da, o voi binecuvânta, şi ea va fi mama unor neamuri întregi; chiar împăraţi de noroade vor ieşi din ea.”
  Avraam s-a aruncat cu faţa la pământ şi a râs, căci a zis în inima lui: “Să i se mai nască oare un fiu unui bărbat de o sută de ani? Şi să mai nască oare Sara la nouăzeci de ani?”
  Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: “Să trăiască Ismael înaintea Ta!”
  Dumnezeu a zis: “Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu; şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el.
  Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească, şi îl voi înmulţi nespus de mult; doisprezece voievozi va naşte, şi voi face din el un neam mare.
  Dar legământul meu îl voi încheia cu Isaac, pe care ţi-l va naşte Sara la anul pe vremea aceasta.”
  Când a isprăvit de vorbit cu el, Dumnezeu S-a înălţat de la Avraam. (Geneza 17:15-22)

  Copilul s-a făcut mare, şi a fost înţărcat. Avraam a făcut un ospăţ mare în ziua când a fost înţărcat Isaac.
  Sara a văzut râzând pe fiul pe care-l născuse lui Avraam Egipteanca Agar.
  Şi a zis lui Avraam: “Izgoneşte pe roaba aceasta şi pe fiul ei; căci fiul roabei acesteia nu va moşteni împreună cu fiul meu, cu Isaac.”
  Cuvintele acestea n-au plăcut deloc lui Avraam, din pricina fiului său.
  Dar Dumnezeu a zis lui Avraam: “Să nu te mâhneşti de cuvintele acestea, din pricina copilului şi din pricina roabei tale: fă Sarei tot ce-ţi cere; căci numai din Isaac va ieşi o sămânţă, care va purta cu adevărat numele tău.
  Dar şi pe fiul roabei tale îl voi face un neam, căci este sămânţa ta.” (Geneza 21:8-13)

  În ţară a venit o foamete, afară de foametea dintâi, care fusese pe vremea lui Avraam. Isaac s-a dus la Abimelec, împăratul Filistenilor, la Gherar.
  Domnul i S-a arătat, şi i-a zis: “Nu te pogorî în Egipt! Rămâi în ţara în care îţi voi spune.
  Locuieşte ca străin în ţara aceasta; Eu voi fi cu tine, şi te voi binecuvânta; căci toate ţinuturile acestea ţi le voi da ţie şi seminţei tale, şi voi ţine jurământul pe care l-am făcut tatălui tău Avraam.”
  Îţi voi înmulţi sămânţa, ca stelele cerului; voi da seminţei tale toate ţinuturile acestea; şi toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta, ca răsplată
  pentru că Avraam a ascultat de porunca Mea, şi a păzit ce i-am cerut, a păzit poruncile Mele, orânduirile Mele, şi legile Mele.”
  Astfel Isaac a rămas la Gherar. (Geneza 26:1-6)

  Biblia îl descrie pe Isaac ca unicul fiu al lui Avraam și fiul cel mai iubit, nu că el ar fi fost singurul copil, ci pentru că era singurul fiu prin care Dumnezeu a promis să binecuvânteze și să stabilească legământul Său:
  După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam, şi i-a zis: “Avraame!” “Iată-mă”, a răspuns el.
  Dumnezeu i-a zis: “Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria, şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.”

  Când au ajuns la locul pe care i-l spusese Dumnezeu, Avraam a zidit acolo un altar, şi a aşezat lemnele pe el. A legat pe fiul său Isaac, şi l-a pus pe altar, deasupra lemnelor.
  Apoi Avraam a întins mâna, şi a luat cuţitul, ca să junghie pe fiul său.
  Atunci Îngerul Domnului l-a strigat din ceruri, şi a zis: “Avraame! Avraame!” “Iată-mă!” a răspuns el.
  Îngerul a zis: “Să nu pui mâna pe băiat, şi să nu-i faci nimic; căci ştiu acum că te temi de Dumnezeu, întrucât n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.”

  Îngerul Domnului a chemat a doua oară din ceruri pe Avraam,
  şi a zis: “Pe Mine însumi jur, zice Domnul: pentru că ai făcut lucrul acesta, şi n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu,
  te voi binecuvânta foarte mult şi-ţi voi înmulţi foarte mult sămânţa, şi anume: ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării; şi sămânţa ta va stăpâni cetăţile vrăjmaşilor ei.
  Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!”
  (Geneza 22:1-2, 9-12, 15-18)

  Prin credinţă a adus Avraam jertfă pe Isaac, când a fost pus la încercare: el, care primise făgăduinţele cu bucurie, a adus jertfă pe singurul lui fiu!
  El căruia i se spusese: “În Isaac vei avea o sămânţă care-ţi va purta numele!”
  Căci se gândea că Dumnezeu poate să învie chiar şi din morţi: şi, drept vorbind, ca înviat din morţi l-a primit înapoi.
  (Evrei 11:17-19)

  Unele dintre promisiunile și binecuvântările venite cu legământul, au inclus revelațiile lui Dumnezeu prin legi şi decrete:

  Iată, v-am învăţat legi şi porunci, cum mi-a poruncit Domnul, Dumnezeul meu, ca să le împliniţi în ţara pe care o veţi lua în stăpânire.
  Să le păziţi şi să le împliniţi; căci aceasta va fi înţelepciunea şi priceperea voastră înaintea popoarelor,care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi şi vor zice: “Acest neam mare este un popor cu totul înţelept şi priceput!”
  Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul, Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?
  Şi care este neamul acela aşa de mare încât să aibă legi şi porunci aşa de drepte, cum este toată legea aceasta pe care v-o pun astăzi înainte?
  (Deuteronomul 4:5-8)

  El descoperă lui Iacov Cuvântul Său, lui Israel legile şi poruncile Sale.
  El n-a lucrat aşa cu toate neamurile, şi ele nu cunosc poruncile Lui. Lăudaţi pe Domnul!
  (Psalmii 147:19-20)

  Care este deci întâietatea Iudeului, sau care este folosul tăierii împrejur?
  Oricum, sunt mari. Şi mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredinţate cuvintele lui Dumnezeu.
  (Romani 3:1-2)

  De fapt, Apostol Pavel merge mai departe cu enumerarea binecuvântărilor pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra poporului lui Israel, cea mai mare dintre binecuvântări fiind Dumnezeu Fiul a ales sa ia trup pamantesc şi să se nască ca evreu:

  Spun adevărul în Hristos, nu mint; cugetul meu, luminat de Duhul Sfânt, îmi este martor,
  că simt o mare întristare, şi am o durere necurmată în inimă.
  Căci aproape să doresc să fiu eu însumi anatema, despărţit de Hristos, pentru fraţii mei, rudele mele trupeşti.
  Ei sunt Israeliţi, au înfierea, slava, legămintele, darea Legii, slujba dumnezeiască, făgăduinţele,
  patriarhii, şi din ei a ieşit, după trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvântat în veci. Amin! (Romani 9:1-5)

  Noul Testament merge un pas mai departe și indică faptul că Domnul Isus este sămânța lui Avraam, care aduce împlinirea tuturor promisiunilor și binecuvântările legământului pe care Dumnezeu le-a făcut cu patriarhii. Aceste binecuvântări și promisiuni sunt acordate tuturor celor care cred si accepta pe Hristos ca Domn al lor înviat:

  Dar acum s-a arătat o neprihănire (Greceşte: dreptate); pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea şi proorocii – şi anume, neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El. Nu este nici o deosebire.
  Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.
  Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.
  Pe El Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sângele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu;
  pentru ca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel încât, să fie neprihănit, şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.
  Unde este dar pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinţei.
  Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii.
  Sau, poate, Dumnezeu este numai Dumnezeul Iudeilor? Nu este şi al Neamurilor? Da, este şi al Neamurilor;
  deoarece Dumnezeu este unul singur şi El va socoti neprihăniţi, prin credinţă, pe cei tăiaţi împrejur, şi tot prin credinţă şi pe cei netăiaţi împrejur.
  Deci, prin credinţă desfiinţăm noi Legea? Nicidecum. Dimpotrivă, noi întărim Legea.
  (Romani 3:21-31)

  (13) În adevăr, făgăduinţa făcută lui Avraam sau seminţei lui, că va moşteni lumea, n-a fost făcută pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihăniri, care se capătă prin credinţă. Căci, dacă moştenitori sunt cei ce se ţin de Lege, credinţa este zadarnică, şi făgăduinţa este nimicită;
  pentru că Legea aduce mânie; şi unde nu este o lege, acolo nu este nici călcare de lege.
  De aceea moştenitori sunt cei ce se fac prin credinţă, pentru ca să fie prin har, şi pentru ca făgăduinţa să fie chezăşuită pentru toată sămânţa lui Avraam: nu numai pentru sămânţa aceea care este sub Lege, ci şi pentru sămânţa aceea care are credinţa lui Avraam, tatăl nostru al tuturor,
  după cum este scris: “Te-am rânduit să fii tatăl multor neamuri.” El, adică, este tatăl nostru înaintea lui Dumnezeu, în care a crezut, care învie morţii, şi care cheamă lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi.

  (17) după cum este scris: “Te-am rânduit să fii tatăl multor neamuri.” El, adică, este tatăl nostru înaintea lui Dumnezeu, în care a crezut, care învie morţii, şi care cheamă lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi.
  (22-25) De aceea credinţa aceasta “i-a fost socotită ca neprihănire.”
  Dar nu numai pentru el este scris că “i-a fost socotită ca neprihănire”;
  ci este scris şi pentru noi, cărora de asemenea ne va fi socotită, nouă celor ce credem în Cel ce a înviat din morţi pe Isus Hristos, Domnul nostru,
  care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi.
  (Romani 4:13, 17, 22-25)

  Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.
  Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
  (Romani 10:9-10)

  Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit, prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
  Galateni 2:16

  Acum, făgăduinţele au fost făcute “lui Avraam şi seminţei lui”. Nu zice: “Şi seminţelor” (ca şi cum ar fi vorba de mai multe); ci ca şi cum ar fi vorba numai de una: “Şi seminţei tale”, adică Hristos.
  Iată ce vreau să zic: un testament, pe care l-a întărit Dumnezeu mai înainte, nu poate fi desfiinţat, aşa ca făgăduinţa să fie nimicită, de Legea venită după patru sute trei zeci de ani.
  Căci dacă moştenirea ar veni din Lege, nu mai vine din făgăduinţă; şi Dumnezeu printr-o făgăduinţă a dat-o lui Avraam…
  (26-29) Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus.
  Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos, v-aţi îmbrăcat cu Hristos.
  Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.
  Şi dacă sunteţi ai lui Hristos, sunteţi “sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă.
  (Galateni 3:16-18; 26-29)

  Dar câtă vreme moştenitorul este nevârstnic, eu spun că nu se deosebeşte cu nimic de un rob, măcar că este stăpân pe tot.
  Ci este sub epitropi şi îngrijitori, până la vremea rânduită de tatăl său.
  Tot aşa şi noi, când eram nevârstnici, eram sub robia învăţăturilor începătoare ale lumii.
  Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,
  ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.
  Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: “Ava”, adică: “Tată!”
  Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu.
  (Galateni 4:1-7)

  Surprinzător, Coranul este de acord cu Cuvântul lui Dumnezeu (Biblia) pe această temă deoarece mărturiseşte că Allah a plasat linia profetică şi scrierile inspirate printre israeliţi, deoarece acestia sunt semânţa promisă lui Avraam:
  Si Noi i-am dăruit lui [Avraam] pe Isaac şi pe Iacob, am dăruit urmasilor săi profeţia şi Cartea şi i-am dat lui răsplata [cuvenită] în aceastã lume, iar în Lumea de Apoi se va afla el printre cei drepţi. Coran, sura29:27

  Că „sămânţa” menţionată aici se referă la naţiunea lui Israel, şi nu la Ismael sau urmaşii lui, poate fi cu uşurinţă dovedit de următoarele pasaje:
  O, voi, fii ai lui Israel, aduceţi-vă aminte de binele ce v-am făcut şi că Eu v-am preferat [atunci] lumilor.Coran, sura 2:47, vezi si 2:40; 2:122
  Noi am încheiat legământ cu fiii lui Israel şi am trimis la ei profeţi. Dar de fiecare dată când vine la ei un trimis cu ceea ce nu era plăcut pentru sufletele lor, parte din ei i-au învinuit că minţesc, parte din ei i-au omorât. Coran, sura 5:70
  O, fii ai lui Israel, Noi v-am mântuit de vrăjmaşul vostru şi v-am orânduit vouă întâlnire la coasta cea din dreapta a Muntelui! Şi am pogorât asupra voastră mana şi prepeliţele! „Mâncaţi din bunătăţile cu care v-am înzestrat, însă nu întreceţi măsura întru aceasta, ca să nu vă lovească mânia Mea, căci, cel pe care-l loveşte mânia Mea, este pierdut! Coran, sura 20:80-81
  Noi le-am dat fiilor lui Israel Cartea, înţelepciunea, profeţia şi i-am înzestrat pe ei cu bunuri şi i-am ales înaintea celorlalte lumi.
  Noi le-am dat semne limpezi asupra Poruncii, însă ei nu au fost în neînţelegere decât după ce le-a venit ştiinţa, din pricina nelegiuirii lor. Domnul tău va judeca între ei în Ziua Învierii cu privire la cele
  asupra cărora au fost în neînţelegere. Coran, sura 45:16-17
  Prin urmare, Coranul este destul de clar în ceea ce priveşte preferinţele lui Allah pentru Israel faţă de toate creaţia Sa, prin faptul că le-a dat acestora toate binecuvântările şi privilegiile promise lui Avraam.
  Coranul este de acord că Allah a ales în mod special familia lui Isus mai pe sus de restul celotlalte familii ale lui Israel:
  Allah i-a ales pe Adam, pe Noe, familia lui Avraam şi familia lui Imran peste toate lumile [din vremea lor], Ca scoborâtori unii din alţii. Allah este Cel care Aude Totul, Atoateştiutor [Sami’, ‘Alim].
  Muierea lui Imran a zis: “Doamne, Îţi juruiesc [numai] ţie ceea ce este în pântecul meu, devotat numai Ţie! Primeşte-l de la mine! Tu eşti Cel care Aude Totul, Atoateştiutor [As-Sami’, Al-’Alim]!”.
  Şi când a născut, a zis ea: “Doamne, am zămislit o copilă!”, dar Allah ştia bine ceea ce născuse ea. Şi un băiat nu este întocmai ca o copilă! “Eu i-am pus numele Maria şi o încredinţez pe ea şi pe scoborâtorii ei ocrotirii Tale, împotriva lui Şeitan cel izgonit!”… Îngerii au zis: “O, Maria! Allah te-a ales şi te-a făcut curată. El te-a ales peste femeile lumilor!… Îngerii au zis: “O, Maria! Allah îţi vesteşte un Cuvânt din partea Lui: numele lui va fi Al-Masih, Isa, fiul Mariei, măreţ în aceastã lume ca şi în lumea de Apoi şi unul dintre cei mai apropiaţi [de Allah]. Coran, sura 3:33-36, 42, 45
  Şi [la fel şi] pe Maria, fiica lui ‘Imran, care a rămas neprihănită şi am suflat în ea din Duhul Nostru. Şi ea a crezut în cuvintele Domnului ei şi în scripturile Sale şi a fost ea dintre cei supuşi cu statornicie. Coran, sura 66:12 – vezi şi Coran, sura 21:91
  Se presupune ca familia lui Imran este o referire directa la familia lui Isus, prin faptul ca Imran este bunicul din partea mamei.
  În plus, pe langa faptul ca Coranul afirma despre Allah ca a preferat familia bunicului lui Isus şi pe mama sa, mai presus de orice alta familie şi femeie din lume, mai mult chiar Isus este ridicat in trup fizic pentru a locui cu Allah însuşi:
  Când Allah a spus: “O, Isus! Eu îţi voi da o răsplată îmbelşugată, te voi înălţa la Mine, te voi mântui de cei care nu cred şi îi voi pune pe cei care te-au urmat peste cei care nu cred până în ziua Învierii.
  Apoi la Mine va fi întoarcerea voastră şi Eu voi judeca asupra celor în care voi nu vă înţelegeţi. Coran, sura 3:55
  Ci Allah l-a înălţat la El. Iar Allah este Puternic şi Înţelept [‘Aziz, Hakim]. Coran, sura 4:158
  O astfel de onoare de a locui în prezenţa lui/cu Allah nu este data nimanui altcineva, nici măcar luiMahomed. De fapt, nu gasim nuci un singur text in care sa se spuna că Allah a ales familia lui Mahomedsau a preferat copii lui Ismael fata de restul creatiei Sale. Nu există un singur pasaj care sa afirme căAllah a pus profitia şi Scriptura in sămânţa lui Ismael. Astfel de onoruri şi slava sunt date numai lui Israel şi Hristos.
  Acest lucru înseamnă că din nou Coranul preia anumite doctrine Biblice fără să realizeze implicaţiile pe care acest lucru le are asupa pretentiilor (din Coran) şi statutul profetic al lui Mahomed.
  Vedem aici cum Isus este Sămânţa făgăduită şi moştenitorul lui Avraam, şi nu Mohamed. Vedem cum oricine care vrea să experimenteze toate binecuvântările şi promisiunile facute de Dumnezeu patriarhului

  Avraam, trebuie să-l accepte pe Isus ca Domnul lor. Crezând în Mahomed nu va aduce binecuvântările făgăduite lui Avraam si seminţei lui, ci va aduce blestemul şi mânia lui Dumnezeu pentru respingerea Fiului său iubit, si pentru urmarea unui fals profet şi uzurpator al Semânţei adevărate a lui Avraam, Domnul nostru înviat şi nemuritor, care este Mântuitorul Iisus Hristos.”

  —————————————————————————————
  ca o paranteza pt. ati dovedi ca Iisus este cu adevarat Dumnezeu iar Mahomed un nimik. sursa este :

  http://www.raspunsislamului.ro/2013/01/coranul-confirma-isus-este-saman%C8%9Ba-aleasa-a-lui-avraam/

 • Andra

  Asta ca sa-ti arate ce pagana ratacita esti

  ———————————————————————————————

  Allah – conceptul teologic despre Dumnezeu in islam

  “Islamul mărturiseşte existenţa unui singur Dumnezeu etern, care în limba arabă se numeşte „Allah”, aceasta într-un fel este echivalentul termenului „God” în engleză, „Deus” în latină ori „Dumnezeu” în română. Totuşi, scolasticii islamici protestează împotriva traducerii engleze a termenului „Allah” cu Dumnezeu, considerând-o inadecvată. De altfel, termenul Allah, pentru Dumnezeu în limba arabă era folosit cu mult timp înainte de era islamică şi mai este folosit astăzi, de către cele 12 milioane de creştini, vorbitori de limbă arabă. De asemenea, Biblia tradusă în limba arabă foloseste termenul „Allah” pentru Dumnezeu.(1)

  Termenul Allah este alcătuit din două cuvinte arabe: „Al” şi „Ilah”. „Al” este articolul hotărât şi „Ilah” se traduce „dumnezeu”. Astfel, Allah s-ar traduce „Dumnezeul”. Deşi în prezent termenul semnifică un nume, în perioada primară nu se referea la un nume, ci doar avea în vedere pe unul dintre cei 360 de dumnezei cărora li se închinau arabii. Cu toate că Allah nu era singurul dumnezeu căruia i se închinau, anumite triburi îl considerau superior celorlalte zeităţi.
  După cum s-au desfăşurat lucrurile, este cert faptul că Mahomed a dorit să încorporeze religiamusulmană sub numele lui Avraam, aşa cum este în iudaism şi creştinism. Cu toate că evidenţele istorice sunt împotriva acestei idei, una din tradiţiile orale spune că Avraam a venit la Mecca şi a construit Kaaba, în timp ce altă tradiţie spune că atunci când Avraam a alungat-o pe Agar şi Ismael, ea a mers până laMecca, unde s-ar fi stabilit împreună cu fieul ei, Ismael. Ambele tradiţii sunt lipsite de dovezi istorice, dar în ce priveşte cea din urmă, nu corespunde, în primul rând, adevărului din Biblie şi, în al doilea rând, distanţa între locul unde locuia Avraam şi Mecca este foarte mare, drumul trecând prin cinci deşerturi.(2)
  Totuşi, luând în considerare această pretenţie a lui Mahomed, apare întrebarea: acest dumnezeu (monoteist), căruia i se închinau arabii, este acelaşi căruia i s-au închinat Avraam, Moise, David şi care s-a revelat la împlinirea vremurilor prin Isus Christos, ori este doar un motiv folosit de arabi, pentru a-şi justifica religia, pe de o parte, iar pe de altă parte, să-i deschidă o posibilitate lui Mahomed de-a intra în succesiunea profeţilor lui Dumnezeu. Din istoria vieţii lui Mahomed se observă faptul că dorinţa sa de a fi inclus în lista profeţilor Vechiului Testament, care la musulmani se încheie cu Isus, a fost factorul de bază ce a condus la destrămarea relaţiilor dintre Mahomed şi evrei. De altfel, persoanele care l-au ajutat cel mai mult pe Mahomed la început au fost evreii, care au devenit duşmanii cei mai periculoşi din punct de vedere religios, atunci când nu au acceptat revelaţia sa şi s-au împotruvit dorinţei lui de a fi pus alături de Moise, David şi alţi profeţi din Vechiul Testament.
  Astfel, afirmând faptul că Dumnezeul lui Avraam este diferit de Allah, căruia i se inchină cei din lumea islamică, este binevenit argumentul lui George Houssney, ce susţine că înainte de Mahomed au mai existat cel puţin doi ori trei profeţi, care au încercat să introducă închinarea înaintea unui singur dumnezeu, acela fiind Allah, fără a mai face referinţe la Avraam.(3)

  Caracteristicile lui Allah în viziunea islamului

  Dumnezeu este unul (la singular)
  Ori de câte ori musulmanii folosesc noţiunea „unul”, nu înţeleg ceea ce înţeleg creştinii prin aceasta. „Unul” pentru creştini se referă la unicitatea lui Dumnezeu, la faptul că Dumnezeu este singurul Dumnezeu (Isaia 43; Ioan 1), în timp ce musulmanii înţeleg „unul” ca Dumnezeu la numărul singular. În primul rând, explicaţia vine de la un termen din limba arabă: „Ohed” ori „Ahady” – singular, şi, în al doilea rând, acest concept este o reacţie împotriva doctrinei despre „trinitate” la creştini. Dar, cu toate aceastea, există evidenţe precum că, pe lângă Allah, Mahomed lua în considerare încă patru zeiţe, despre care i-ar fi vorbit îngerul Gabriel, idee pe care mai târziu el a negat-o, spunând că a zis aceste lucruri fiind posedat de Satan. De altfel, „unul”, la musulmani, nu înseamnă că nu există alţi dumnezei, ci semnifică natura sa singualră şi nu trinitară. Această reacţie împotriva trinităţii reiese din ideea că trinitatea este rezultatul relaţiei dintre Dumnezeu, Isus şi Gabriel.(4)

  Transcendenţa lui Allah
  Deşi transcendenţa lui Dumnezeu este împărtăşită şi de creştini, conceptele se deosebesc foarte mult unul de altul. În primul rând, pentru musulmani aceasta înseamnă că Allah nu poate fi cunoscut sau întreAllah şi om nu există legătură.
  Datorită acestui concept, musulmanii nu se roagă niciodată lui Allah, ci înaintea lui Allah şi, ori de câte ori rostesc rugăciunea, care este una din „practicile” musulmane, nu aşteaptă nici un răspuns din partea lui Allah. O astfel de rugăciune este una arbitrară, ca şi cum ar fi aruncată o nadă la peşte.
  Pe de o parte, rugăciunea conversaţională este privită ca o blasfemie pentru musulmani, iar pe de altă parte, ea este o învinuire adusă creştinilor, evreilor şi păgânilor, ea nu subliniază o relaţie, deoarece Allaheste transcendent, ci reprezintă una din datoriile pe care le are un musulman. În felul acesta, transcendenţa pentru musulmani este mai aproape de conceptul hindus, pentru care transcendenţa este egală cu vidul.
  Şi creştinii fac referinţă la „transcendenţa lui Dumnezeu”, dar, totuşi, Îl numesc pe El Tată (nu in sens fizic), înţelegând prin aceasta faptul că Dumnezeu este atotputernic şi de necuprins prin inteligenţa umană, dar nu faptul că El nu poate intra în relaţie cu omul.

  Impersonalitatea lui Allah
  Unul dintre savanţii musulmani, Hussein Heical, autorul cărţii: „Viaţa lui Mahomed”, dedicată publicului nemusulman, menţionează că este o pierdere de timp să cauţi o relaţie personală cu Allah, deoarece el este impersonal:
  „Nu pierde timpul, căutând o relaţie cu Allah, spunea el. Singurul mod în care poţi avea relaţie cu El, este prin judecată. Allah te va judeca din cauza că nu te-ai performat prin practicile musulmane”.(5)
  O excepţie de la acest concept fac musulmanii sufiţi, dar ideea lor subliniază mai degrabă anihilarea personalităţii umane printr-o fuziune cu „Fiinţa Supremă”, decât emanciparea ei în urma unei relaţiei personale cu Allah. De altfel, conceptul sufist este unul panteist, care nu-L vede pe Allah ca persoană, aşa cum este văzut în creştinism şi iudaism, ci doar ca pe o forţă superioară impersonală.
  Urmările acestei idei au câteva consecinţe înspăimântătoare. În primul rând, fiind impersonal, Allah nu poate face ceva pentru tine, familia ta ori semenii tăi, şi, în al doilea rând, faptul că Allah este impersonal, duce la negarea revelaţiei de Sine a lui Allah, prin care El intră în relaţie de părtăşie cu omul, revelându-i doar îndatoririle şi obligaţiunile pe care le are de îndeplinit, susţine autorul citat mai sus.
  Prin urmare, făcând o paralelă între Coran şi Biblie, este cert că ideea impersonalităţii lui Dumnezeu derivă din învăţătura şi experienţa lui Mahomed însuşi. În timp ce Dumnezeu s-a descoperit unui şir de martori, aşa cum este scris în epistola către Evrei 1:1-2, şir care se încheie cu o revelaţie specială prin Isus Hristos, Mahomed nu a avut niciodată o întâlnire personală cu Dumnezeu, astfel încât el citează înCoran:
  „Dumnnezeu nu vorbeşte în mod direct omului, ci El îşi trimite revelaţia (Wahy) printr-un mesager (înger), prin care-Şi descopere voia şi calea Sa. (6)

  Allah şi legea abrogării
  Termenul „Coran” în limba arabă provine de la cuvântul „qura”, şi înseamnă „a repeta” ori „a recita” şi se crede că acest termen i-a fost revelat lui Mahomed în timp ce medita în peştera Hira, unde i s-a arătat îngerul Gabriel, care i-a poruncit să repete ceea ce avea să devină mai târziu „Coranul”, fiind considerat şi cea mai perfectă poezie, lipsită de greşeală şi contradicţii, unde atât sensul, cât şi rima trebuiau transmise cu exactitate aşa cum erau pronunţate de îngerul Gabriel, de altfel, sensul şi rima fiind factorii care constituie inspiraţia Coranului. Şi, deşi araba în care a fost scris este cea din secolul al VII-lea,Coranul continuă să fie considerat cea mai frumoasă poezie arabă a tuturor timpurilor.
  Totuşi, Dr. George Houssney, arab de origine, susţine că, în pofida faptului că musulmanii apreciazăCoranul cea mai reuşită poezie arabă, mulţi arabi sunt dezamăgiţi de această pretenţie.
  Din cele prezentate până în prezent această pretenţie, precum şi altele, este una exagerată, dovada cea mai grăitoare, fiind traducerea Coranului în diferite limbi. Şi, deşi orice filolog poate afirma că prin traducere se pierde foarte mult atât din rimă, cât şi din sens, confuzia este prea mare pentru a nu lua în seamă problemele legate de Coran.
  De altfel, George Houssney are perfectă dreptate, atunci când spune că problema „Coranul” nu se limitează doar la pretenţia de a fi poezia perfectă, ci continuă cu o mulţime de texte lipsite de sens, care vin în contradicţie cu alte pasaje din Coran, chiar în limba arabă. Prin urmare, este interesant faptul cum comentează musulmanii aceste contradicţii.
  Pentru a face faţă acestor probleme, musulmanii au indrodus „legea abrogării” în baza „voii absolut arbitrare a lui Allah”, prin care se menţionează că orice pasaj care pare a fi în contradicţie cu altul nu este de fapt, ci Allah a trimis profetului o revelaţie nouă, prin care se abrogă revelaţia anterioară. Astfel toate contradicţiile din Coran, inclusiv păcatele profetului împotriva deciziilor luate de el anterior cum ar fi: legea cu privire la căsătorie, unde fiecare musulman poate avea până la partu neveste, profetul ajungând la 13, şi chiar căsătoria sa cu nevasta fiului său adoptat, pe care a plăcut-o într-atât încât fiul său adoptat a divorţat de ea, pentru ca profetul s-o poată lua de nevastă, precum şi multe altele, sunt îndreptăţite prin revelaţiile suscesive.(7)
  Este cert că „legea abrogării” îşi are originea, în primul rând, în comportamentul imoral al profetului; şi, în al doilea rând, a fost introdusă cu scopul de a scăpa de întrebările capcană în legătură cu contradicţiile care apar în Coran. Ea îşi are rădăcinile în alegerea arbitrară a lui Allah, conform căreia Allah nu este obligat să-şi ţină cuvântul. În ceea ce l-a privit pe Mahomed, el s-a conformat caracterului lui Allah, care de altfrel nu poate fi confundat cu Dumnezeul Sfintelor Scripturi, motivând orice schimbare cu o revelaţie nouă. De asemenea, această lege îl ajută pe un Imam să devieze de la ceea ce a spus Allah însuşi luiMahomed la începutul misiunii sale:
  „O, Muhammad, dacă nu-ţi este clar despre cele spuse, consultă Tara şi Ingil, adică Vechiul şi Noul Testament”.
  Atunci când un musulman este provocat să citească în Biblie, după sfatul lui Mahomed dat de Allah, el zice că această lege a fost abrogată.
  Legea abrogării este susţinută de multe versete din Coran. În partea introductivă a „Coranului cel sfânt”, tradus în limba română, este scris: „Metoda abrogării constă în anularea unei legi revelate anterior şi înlocuirea ei printr-o prescripţie superioară. Allah Preaînaltul a grăit:
  „Am trimis noi profeţi şi mai înainte de tine. Şi le-am dat lor soaţe şi urmaşi. Însă nici-un trimis nu a putut să aducă vreun semn decât cu voia lui Allah. Şi fiecare soroc a fost scris într-o carte. Allah şterge sau întăreşte ceea ce voieşte şi la El se află mama Cărţii.(8)”

 • Gigel61

  Draga Gulsevim in parte sunt de acord cu tine ,nu trebuie sa ne dam importanta cu o religie ,trebuie sa traim acea religie (credinta ) .Biblia spune ca religia adevarata este “sa cercetam pe vaduve si orfani in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume (pacat )

  Nu stiu de unde deduci tu ca Mahommed este mai mare decat Domnul Isus Hristos,cand chiar Coranul si hadisurile spun ca Mahommed a avut pacate iar Domnul Isus Hristos a fost fara pacat.
  Tu recomanzi marturia unui professor roman care adevenit musulman si eu iti pot face legatura cu mai multi turci care au devenit crestin ,unul din Medgidia il cunosc chiar eu .

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga mea,
  religia plictiseste totdeauna…, nu numai la orele de religie crestin-ortodoxe, dar si in viata in general… Sfatul meu pentru tine este sa incepi sa citesti Biblia, Cuvintele care sunt Duh si viata(nu plictiseala). Daca vei deschide urechea sa auzi cele scrise acolo, sunt sigur ca nu va mai fi loc pentru a te plictisi.
  Binecuvintari de la Domnul Isus iti doresc!

 • MAHOMED PROFETUL DIAVOLULUI

  …nu doar in Moldova de dincolo de Prut trebuie interzis islamul…ideologia diabolica,criminala,inventia satanica a destrabalatului talhar pedofil Mahomed,impostorul criminal anticrestin arab…”profetul” terorismului islamic,care a facut atat de mult rau umanitatii inca de la instituirea primului stat islamic[satanic!]din lume in peninsula inapoiatilor arabi,trebuie interzisa prin lege in intreaga lume civilizata.

 • evreul

  “coranul” ese o poiezie a Ingerului recitata de “profetul” muhammed dar el fiind imbatat de curvie sa ales cu mari gresli itorice care se gasesc scrise in coran.

 • Corneliu

  Pentru crestini, biblia este cartea lor sfanta. Cartea voastra sfanta va indeamna sa mancati excremente umane, cum puteti sa considerati asa ceva sfant? Va intreb, este asta doctrina crestina? A manca excremente umane?
  Cititi Ezechiel capitolul 4 versetul 12, cititi toata cartea sa intelegeti in context si veti vedea porunca directa de la “Dumnezeu” de a manca placinta de cereale coapte cu excremente umane, ulterior de vaca.

 • evreul

  Dar cand dumnezeul vostru pagan a fortat sfintii din inchisorile comuniste sa bea urina , ce este lucru de mirare? Important este unde petrece sufletul omului vesnicia , in Impareatia Lui Dumnezeu ori Imparatia lui Allah (Locuinta mortilor) deaceea omule ori cine ai fi tu gandestete bine pe cine urmezi , sufletul tau nu moare , dar va fi dus in sanul lui Avraam in viata vesnica , ori in Locuinta mortilor pentru chin vesnic. Deci firesc sa ne gandim , daca Qoranul este numai o poiezie cum poti sa crezi pe cuvant? Ca de obicei oameni unei tari sau altele cand vorbesc nu recita poezi ci tin cuvantari serioase , deci pe langa toate poiezia lui Muhammad contine mari greseli de istorie , intelegem ca este un profet pagan care a pangarit trupul , dar ce este cu greselile acestea ca de la cer la pamant? Deaceea sculativa si fiti seriosi.

 • Corneliu

  Daca ai putea sa aduni toate cartile Quranului de pe intreaga planeta intr-un singur loc si le-ai da foc si nu ar mai ramane nimic din ele… Quran-ul tot nu ar disparea
  De fapt in cel mult cateva ore vei avea o copie nou nouta pe masa din bucatarie, zambind-uti sfidator, un Quran intreg, identic cu cel inspirat de Allah prin inger lui Mohamed (s) de la prima pana la ultima litera

  Sunt cateva milioane bune de oameni care cunosc Quranul din scoarta in scoarta, il pastreaza in minte si in inima, iar ca sa stergi Quranul de pe fata pamantului ar trebui sa aduni oamenii astia intr-un singur loc si sa ii executi – ceea ce este imposibil, pentru ca din Pakistan si Malaysia pana in Londra si New York, sunt oameni ce pastreaza intreg Quranul in inima
  Dar Biblia? sa obosit cineva sa memoreze macar primele trei versete din Geneza? Pun pariu ca fara sa deschizi biblia, nu poti sa imi redai primele trei versete cu exactitate – fi sincer, fa un test, vei vedea ca am dreptate

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Cornel,
  dar ce te faci cu sura care tot “Allah” a dat-o lui Mohamed dar mai apoi a mancat-o o capra si ea nu mai este ? Ce te faci si cu versetele satanice din Coran care au fost apoi schimbate ??? Toata credinta ta se bazeaza pe acei oameni care au invatat Coranul pe dinafară ? Acesta este dreptarul credinței tale ?!

 • geo

  Despre prima si ultima venire pe pamant a lui Isus Cristos au profetit proorocii din Vechiul Testament.In timpul vietii a primit marturie de la Ioan Botezatorul cel ce la botezat cu apa pe cel ce avea sa boteze cu duh sfint.Pe Mohamed la prevestit cineva in Vechiul Testament?Ne-a lasat vreo profetie care sa poata fi verificata prin alti prooroci?De exemplu Isus ne spune ca nu se intoarce la sfintii Celui Prea Inalt decat dupa ce-l va fi trimis inainte pe Mangaietorul cel ce “va pastori cu toiag de fier” pe cei alesi dupa Apocalipsa timp de peste 2000 de ani.(Evanghelia dupa Ioan cap.14 vers16,17,26;cap. 15 vers 26;cap.16 vers.7,8,13,14-Apocalipsa cap.12 vers.5,2,1;cap.20 vers.4).(Despre prima si ultima venire in profetul Daniel cap.9 versetele23,24,25,26,27-“saptamana”se socoteste cu 70 de ani).

 • Anatolia Cakl

  numai prostii ai scris se vede ca eşti antimusulman

 • Gigel61

  Poti sa dai dovezi de opinii gresite in articol ?

 • gheorghe vladu

  Cine vrea sa se informeze mai mult sa mearga pe site-ul Ciudatenii din Coran.Eu am citit articole si despre iudaism.Se pare ca ambele culte cam depasesc limitele bunului simt.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar Biblia cu Evangheliile si Apocalipsa sint mult mai credibile au o noima ,un rost.Totul se leaga.Isus a fost profetit in multe locuri din Vechiul Teatament.Multe din profetiile proorocilor s-au implinit inclusiv cea cu risipirea(exilarea) evreilor in toata lumea timp de peste 1800 de ani si revenirea lor la loc in statul Israel in anul 1948.La randul sau Isus n-il prevesteste pe Mangaietorul care in nici-un caz nu poate fi confundat cu Mahomed.Mangaietorul ne este revelat de Ioan in Apocalipsa la capitolul 12 versetele 5,2,1 ca fiind cel ce va conduce nemurile(sfintii inviati) dupa Apocalipsa cu “toiag de fier” timp de peste 2000 de ani.Biblia poate oferi raspuns la orice intrebare ,bine inteles totul depinde de capacitatea celui care trebuie sa faca o munca de detectiv pentru ca informatia importanta este raspindita dea lungul Scripturii si totul trebuie pus cap la cap pentru a obtine ceva unitar si relevant.De exemplu daca vrea cineva sa stie despre sfirsitul vremii Isus ne spune sa mergem la proofetul Daniel un scrie despre “uraciunea pustiirii”.Si daca citim cu o logica normala si naturala la capitolul 9 versetele 1,23,24,25,26,27 aflam ca sfarsitul Universului peren(Apocalipsa cap. 20 cu 11) vine dupa 4375 de ani.Mai greu este cu Apocalipsa caci nici Isus nu stie cind vine(el singur recunoaste asta).Se pare ca daca nu gresesc va fi cindva in secolul 21 sau 22.La versetele 21 si 22 din Isaia(cap.48 si 57) scrie:”N-au pace cei fara de lege”-zice Domnul Dumnezeu.Profetia lui Daniel cu cele 7saptamini de ani s-a implinit.7X70= 490 de ani de la decretul lui Cirus pina la Cel Uns-Cel Vestit.(Cealalata 62×70=4340 4340+35=4375de ani.Saptamanile de ani in vechea scriere aparea ca septade.

 • gheorghe vladu

  Pentru MET
  Mangaietorul despre care doresti sa sti foarte mult il gasesti in Apocalipsa la capitolul 12 versetele 5,2,1.Daca vrei sa intelegi mai bine citeste celalalt comenteriu de-al meu.Isus a spus”Vedeti ca dupa mine vor veni profeti mincinosi”(am citat din memorie).Isus nu poate sa profeteasca pe altcineva care-i submineaza autoritatea(ci din potriva pe cel cei continua lucrarea si o intregeste).

 • gheorghe vladu

  Pentru Gigel61
  Domnule Gigel cum socotiti ca regatul lui Isus de dupa Apocalipsa are 1000 de ani?Eu citesc dintr-o Biblie ortodoxa tiparita sub patriarhul Teoctist si in Apocalipsa capitolul 20 versetul 4 scrie:”…Si ei au inviat si au imparatit cu Hristos mii de ani”.Eu asa socotesc ca vor fi peste 2000 de ani.Si la sfarsitul timpului Universului peren(cind acesta va disparea-Apocalipsa capitolul 20 versetul 11) sfintii vor trece in zilele vesniciei in care vor trai ca ingeri ai Domnului(Daniel capitolul 12 vesetele 11 si 12).La inceputul cartii Apocalipsa Isus ai porunceste lui Ioan sa scrie scrisori celor 7 biserici iar in capitolul 2 versetul 20 este vorba de o anumita Izabela deci sfintii erau in stadiu de om (femeie).Aceasta perioada de peste 2000 de ani este profetita in Vechiul Testsment si Domnul Dumnezeu o numeste Era Legamantului Sfint care este o era a pacii.Dupa care la sfirsit “balaurul cel vechi de zile” este eliberat din pamantul Sinear Incearca din nou sa cotropeasca tabara sfintilor si cetatea cea iubita dar da Dumnezeu foc si-i arde pe toti iar pe diavol il arunca in iezererul de foc unde au fost aruncate mai inainte creatiile sale fiara 666 si profetul mincinos.

 • Gigel61

  Domnule Vladu ,am citit si eu in traducerea ortodoxa tiparita sub patronajul lui Teoctist ,si acolo intradevar scrie “mii” de ani .Am citit si alte traduceri inclusiv in greaca veche si am gasit tot “o mie de ani ” .Nu sunt un mare cunoscator de greaca veche dar pot intelege cate ceva .Cuvintele “chilia ete” este tradus de catre ortodocsi cu “mii de ani ” in Apoc 20:4 si cu “o mie de ani” in 2 Petru 3:8 unde scrie in traducerea ortodoxa “ca o singura zi, inaintea Domnului, este ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi” . Acelasi cuvant este tradus in doua feluri de ortodocsi, de ce ? Nu stiu . Am comparat de asemenea cu “5 000 de barbati ” din Matei 14:21 si 5ooo se spune “pentakis-chilioi” deci “chilia” pentru “o mie” si “chilioi” pentru “mii” . Chiar in anticul “Codex Sinaiticus” tot “chilia ete” scrie .http://www.codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx?book=59&chapter=20&lid=en&side=r&verse=4&zoomSlider=0
  Unde ati mai intalnit aceasta profetii despre cei “2 000 de ani ” ? Poate ceea ce dvs numiti “Era Legamantului Sfant ‘ noi numim “Vremea Harului” . Daca vreti sa cititi in greaca : http://greattreasures.org/gnt/main.do

  Eu cred ca este o perioada de “o mie de ani ” ,dar oricum cel mai important lucru este ca noi sa fim pregatiti pentru intalnirea cu Domnul ,in toate aspectele vietii noastre . Domnul sa ne ajute la aceasta .
  A Lui sa fie toata Gloria.

 • gheorghe vladu

  Domnule Gigel va multumesc pentru raspuns.Stiti ca nu intotdeauna se face o traducere motamo ci esentialul este sa transferi ideea dintr-o limba in alta fara ai altera sensul(intelesul).Prin lucrurile marunte se vede intregul .Daca sfintii (inviati) vor trai tot pe pamantul asta coteaza daca Era Legamantului Sfint de dupa Apocalipsa are 2000 sau 1000 de ani pentru ca trebuie sa iasa la socoteala.Daca calculezi perioada de la Adam la potopul lui Noe sint 2272 de ani . Si un copil de clasa a 4-a poate sa o faca.Asa si ultima era a pamantului reiese tot din calcul. Va rog sa cititi comentariile mele anterioare.Apostolul Pavel a zis?:”Dumnezeu se arata copiilor si nu oamenilor mari si invatati”.Iar Isus a precizat”Fericiti de cei saraci cu duhul caci a lor va fi imparatia cerurilor”.De ce noi crestinii sintem divizati in atitea culte religioase si nu sintem in stare sa avem rabdare sa ascultam unul de altul sa vedem cine intelege mai bine Scriptura.Pentru mine toate cultele religioase care au la baza Biblia devin secte: ortodoxi,catolici,protestanti,reformati,anglicani ,adventisti,baptisti,penticostali,prezbiterieni,martorii lui Yehova,etc.,etc.caci fiecare vine cu o forma de talmacire in plus.Aspectele de forma devin mai importante decit cele de fond:respectarea (pastrarea )poruncilor Domnului Dumnezeu.Si stiinta (cu al sau ateism) devin tot o credinta caci ei “cred” si nu “stiu” ca nu exista o divinitate.(Daca nu va cer prea mult va rog sa verificati la profetul Daniel capitolul 9 daca expresia cele saptezeci de saptameni de ani apare in forma greceasca ca septade ca si cum ai zice in romaneste decade(perioade de 10 zile).Acum sa vedeti cit de falsa este stinta (fara credinta ).Problema de clasa a 4-a. Cum se formeaza anotimpurile.Dai pe net. Si gasesti:Axa pamantului(N-S) formeaza cu perpendiculara pe orbita un unghi fix de 23,5 grade.Fals pentru ca pamantul cind ajunge la echinoctii planul ecuatorului trebuie conform acestei premise sa faca un unghi de 23,5 grade cu planul orbital. Cu alte cuvinte in ziua echinoctiilor soarele trebuie sa rasara intr-o emisfera la un unghi de peste 20 de grade si sa apuna in cealalalta emisfera sub acelasi unghi lateral de ecuator.Ori verificarea la fata locului arata contrariul.Un tarus(gnomon) perfect vertical infipt in sol pe linia ecuatorului lasa o umbra perfect dreapta dea lungul ecuatorului pe parcursul intregii zile a echinoctiului.Rezulta ca pamantul isi modifica inclinarea (unghiul) fata de soare zi de zi sau mai bine zis soarele se invirte in jurul pamantului dupa o orbita care-si modifica (variaza) zilnic traiectoria.Stiinta ai da de gol pe oamenii de stiinta .S-a observat ca la eclipsele de soare cind s-a filmat umbra lasata de luna pe suprafata panatului aceasta se deplaseaza de la vest la est si nu invers(ceea ce denota ca soarele se invirte in jurul pamantului cu o viteza unghiulara de 29,5 ori mai mare decit viteza lunii).Si tot asa pamantul fotografiat din spatiu apare ca o sfera perfecta si nu turtit la poli cum ne invata tovarasa invatatoare.In incheiere va zic cum se zice la ortodoxi:
  Doamne ajuta.

 • gheorghe vladu

  Pentru toata lumea Scriptura este stiinta revelata iar dintre cele trei crezuri crestin,iudaic,islam doar una este calea cea adevarata si dreapta a celui ce-a vorbit in pilde.

 • gheorghe vladu

  Am recitit penultimul meu comenteriu si mi-am dat seama cit de usor cade omul in greseala.I-mi cer iertare tuturor pe care i-as fi putut induce in eroare.M-am lasat influientat de un site in care erau analizate si contrazise cele trei aspecte:modul cum se produc anotimpurile(teoria unghiului fix de 23,5 grade),turtirea pamantului la poli,si demonstrarea (in urma unei “asa zise revelatii”) ca luna lasa o umbra pe suprafata pamantului in timpul eclipsei de soare care filmata din spatiu se deplaseaza de la vest la est si nu invers ca sa fie in concordanta cu teoria heliocentrica.Doar ultima ramane deschisa discutiilor si verificarii in urma unor simulari in care metoda de rezolvare trebuie sa lucreze cu vitezele unghiulare ale astrilor(pamant,luna,soare).Reanalizand prima preoblema mi-am dat seama ca asa zisa argumentatie este nerelevanta pentru ca orice valoare are unghiul daca se respecta conditia ca raza soarelui sa cada perpendicular pe axa pamantului se respcta conditia ca echinoctiul sa aiba loc.La turtirea polilor m-am informat temeinic si intradevar este ceva dar aproape insignifiant turtirea este foarte mica practic insesizabil cu ochiul liber sub un raport de 1/300(cam de vreo 11km).Deci ramane in discutie care teorie ramane valabila geocentrica sau heliocentrica,Eu cred ca ultima pica caci pentru ca eclipsa de soare sa aiba loc trebuie sa deplasam luna inapoi (adica sa mearga in sens invers) ceea ce nu e posibil caci ne interzice evidenta.Cine crede ca are “vedere in spatiu” rog sa verifice facind o simulare pe hirtie si sa ma corecteze in caz ca logica mea e subreda pe undeva. De remarcat ca daca pica teoria heliocentreica atunci pica si teoria unghiului fix.(Un ultim amanunt :li s-a cerut astronautilor de la NASA dovada filmata cind s-a facut aselenizarea pe luna ca pamantul se invarte in jurul propriei axe. .In timp de trei patru zile in timpul calatoriei spre luna pamantul se putea vedea daca are o rotire zilnica(24 de ore) in jurul axei sale deoarece pozitia lunii se modifica fata de pamant cam cu vreo 36 pina la 48 de grade.Raspunsul a fost unul viclean ca nu se poate observa caci totul este relativ).

 • gheorghe vladu

  Pentru Gigel61
  Domnule Gigel revin cu o singura intrebare de aceiasi natura si anume daca nu va cer prea mult sa verificati daca traducerea celor “saptezeci de saptamani de ani” din profetul Daniel este gresita sau eronata ca in cazul precedent de o mie de ani din Apocalipsa cum a-ti constatat cand a-ti apelat la varianta veche in limba greaca.Va rog si in acest caz sa verificati cum apare cuvantul(cuvintele) an greceste:saptezeci de saptamani de ani sau septade.De ce este important acest lucru?Pentru ca descoperim astfel ca, cu doar doua cuvinte traduse gresit(eronat) cu voie sau fara de voie se pot schimba conceptiile despre lumile viitoare sau se poate isca discordie intre diferite culte “surori” ale crestinismului.Pentru mine n-a fost o surpriza prea mare cand mi-ati spus ca intr-o parte apare o mie de ani iar la ortodoxi apare mii de ani.Asta confirma ce spun in penultima fraza.Deci sa mai facem un pas spre Adevar.

 • geo

  Pentru “tabyta”
  Stimata tabyta trebuie sa va atentionez ca atunci cand spuneti “Isus este Dumnezeu” gresiti (si greseala se mai numeste pacat).Si dumneavoastra si cei pe care ai numiti frati de credinta preotul Teodor si fratele Gigel confundati creatia cu creatorul,cauza cu efectul si pe Tatal cu fiul? N-ar fi ceva grav ca Isus spune ca orice pacat i se poate ierta omului chiar si cine ar blestema numele lui Isus dar caruia va huli numele Domnului nu i se va ierta niciodata.(Sa nu folosesti numele Domnului in van)
  O intrebare daca nu deranjez prea mult.Cine este personajul (persoana) din Apocalipsa din capitolul 12 versetele 5,2,1 ?(“Si a nascut un copil de parte barbateasca,care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier.Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu si la tronul Lui).(Nu cumva este Mangaietorul?Daca este altcineva proorocit din Vechiul Testament sau Noul Testament sa-mi dati de stire).
  O ultima doleanta as avea. Va cer sa-l rugati pe fratele Gigel sa-mi raspunda la ultima intrebare(despre saptamanile de ani din profetul Daniel).(O fi avand anumite resentimente fata de mine de nu-mi raspunde?).Dupa aceea cred ca n-am sa va mai deranjez prea mult.
  (geo este una si aceiasi persoana cu gheorghe vladu)(am uitat parola la contul Disqus).

 • mik3

  “cerul si pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece”

 • geo

  Domnule preot Teodor Moraru este foarte grav ca persoanele care stau in spatele pseudonimelor tabyta si Gigel 61 nu sint in stare sa-mi raspunda solicitarilor si comentariilor mele.Am inteles ca faceti parte din acelasi cult religios dupa ce am rasfoit mai amanuntit pe acest blog.In calitate de preot si administrator al acestui blog trebuie sa stiti ca toate cultele religioase care au la baza Biblia (Vechiul si Noul Testament-cu cele 4 Evanghelii ale lui (despre) Isus Cristos) devin secte religioase ale crestinismului pentru motivul ca asa cum Isus a spus:”Eu si Tatal una suntem”(adica o unitate,o unire) si biserica pamateasca trebuie sa fie una singura si nu divizata.Am constatat in decursul anilor ca fiecare secta a crestinismului are cite ceva gresit in interpretarea scripturii si in practica religioasa.Eu sint nascut in arealul ortodox.Dar asta nu ma impiedica sa racunosc graselile acestei secte:inchinarea la icoane,cinstirea moastelor(oase moarte),acatiste,schimbarea sarbatoriri Pastelui pe fiecare an(si nu 10 sau 14 nisan),crezul,sfinta treime, etc.Asa si secta catolica(romano sau greco-catolica) au pacatele lor:vinderea pe bani de indulgente,rugaciunea catre maica domnului(Ave Maria),iconografia,organizarea de stat in stat a Vaticanului(Isus nu a avut posesiune materiala pe pamant decit camasa-tesuta de propiile maini-si sandalele din picioare.In concluzie si cultul dumneavoastra are greseli.Deocamdata nu mi se raspunde la comentarii si interpelari.(Daca vreti va rog sa-mi expilcati pe de alta parte ce intelegeti prin termenul de ecumenism folosit de clerul diferitelor religii total diferite).

 • Gigel61

  Draga geo cel mai important motiv pentru care nu am raspuns este :’timpul” dar nu prea am nici prea multa “tragere de inima ” deoarece vad ca-ti place sa speculezi cam mult si lovesti in toti .Pe de alta parte Tabita nu raspunde deoarece nu mai participa de mult timp la discutii .Ai o parere foarte buna despre tine si despre intelegerea crestinismului de catre tine dar faci niste greseli copilaresti spunand:”:trebuie sa stiti ca toate cultele religioase care au la baza Biblia (Vechiul si Noul Testament-cu cele 4 Evanghelii ale lui (despre) Isus Cristos) devin secte religioase ale crestinismului”. Daca toate cultele ar “avea la baza Biblia” ar fi foarte bine ,dar de prea multe ori nu este la baza Biblia ci doar o interpretare omeneasca

 • Gigel61

  Draga geo inca o dovada ca iti plac speculatiile si fabulatiile ,Gigel si Tabita sunt numele noastre reale si nu pseudonime.

 • geo

  Gigel 61 este un pseudonim.In buletinul dumitale(carte de identitate) nu scrie Gigel 61.Infantilism.Pierdere de timp.Vinare de vint.Desertaciune.Cat mai multe accesari si comentarii.Poate ca cineva castiga ceva bani cu acest blog.In loc sa discut despre interpretarile Bibliei din fiecare cult crestin si ce e de facut pentru a usura povara poporului trebuie sa pierd timpul in a ma contrazice cine este infantil si cine nu.Eu mi-am aratat “birna” din ochiul meu sa-si arate si altcineva “paiul” din ochiul sau.E atat de greu sa recunosti Adevarul?

 • Gigel61

  PSEUDONÍM, pseudonime, s. n. Nume creat sau adoptat sub care cineva își ascunde adevărata identitate, folosit mai ales de autorii operelor literare, artistice etc. [Pr.: pse-u-] – Din fr. pseudonyme.

  Draga geo utilizatorii folosesc pe forumuri ,bloguri ,siteuri , “user name ” si nu pseudonime . Dar ce parere ai de “pseudonimul ” Tabita al utilizatoarei Tabita ? Daca chiar erai constient ca ai barna nu faceai atat de multe aprecieri negative la altii

 • geo

  (Geaba stiinta fara constiinta)
  Isus Cristos catre apostoli:”In dar v-am dat, in dar sa da-ti”
  “Multi simt chemarea dar putini sant cei alesi”
  Isus Cristos.

 • ISLAMSATAN TERORISM

  stiati ca impostorii arabi l-au varat in versetele satanice[quranus]chiar si pe alexandru macedon…declarandu-l mahomedan?cea mai mare blasfemie la adresa culturii si civilizatiei greco-romane europene…care n-are nimic de-a face cu impostorii inapoiati beduini din peninsula arabica…

 • ISLAMSATAN TERORISM

  …Quranus-ul[versetele satanice]nu-i altceva decat niste invataturi diavolesti inventate de acel pervers destrabalat talhar pedofil mo,impostorul criminal anticrestin arab…”profetul” terorismului islamic,care la peste 600 de ani d.C dupa ce plagiaza cate ceva din Biblia iudeo-crestina[cu unele modificari de personaje si localitati,ca sa dea bine pentru impostorii arabi!],scrisa in totalitate de evrei[care descrie de fapt religia si istoria multimilenara a poporului evreu,fara nicio legatura sau referire la impostorii arabi!]inventeaza o alta “religie”…a urii si supunerii numita islam…care nu-i altceva in realitate decat o ideologie diabolica,extremista in care perversul impostor terorist arab se da drept urmas al tuturor prorocilor,regilor si-a celorlalti conducatori descrisi de Biblia ebraica[care erau cu totii evrei!]…declarandu-i pe absolut toti …musulmani!…inclusiv pe Iisus Cristos[culmea blasfemiei!…inseamna ca toti crestini-s mahomedani?]stopand asfel dupa cum am mai repetat,raspandirea crestinismului in orientul mijlociu,si instituind de fapt,printr-o groaznica teroare[violuri,talharii,crime,etc]primul stat islamic[satanic!]din lume in peninsula inapoiatilor beduini arabi…salbaticii fanatici care au plecat apoi sa cucereasca in numele lui Scaraoschi intreaga lume,invadand asfel in sec.al VIII-lea d.C in numele lui Satan[allah-zeul lunii in mitologia inapoiatilor arabi preislamici!]intregul nord al Africii si orientul mijlociu,teritorii si tari foste crestine,nearabe[Egipt,Siria,Liban,etc]…iar spaniolilor dupa cum se stie le-au trebuit peste 700 de ani de lupte eroice,pana au reusit sa-i expulzeze definitiv din patria lor pe aceisi primitivi fanatici arabi.

 • ISLAMSATAN TERORISM

  Versetele satanice[quranus-ul]…o ideologie diabolica,extremista inventata de un pervers depravat talhar pedofil arab din sec.al VII-lea d.C care dupa ce plagiaza cate ceva din Biblia iudeo-crestina,scrisa in totalitate de evrei[descrie de fapt istoria si religia multimilenara a poporului evreu,fara nicio legatura sau referire la impostorii arabi!]inventeaza o alta “religie”…a urii si supunerii in care se da drept urmas al tuturor regilor,prorocilor si-a celorlalti conducatori descrisi de Biblia ebraica,care erau desigur cu totii evrei,dar pe care impostorul terorist arab ii declara…musulmani!?inclusiv pe Iisus Cristos[culmea blasfemiei!…inseamna ca toti crestini-s mahomedani?]stopand asfel raspandirea crestinismului in orientul mijlociu si instituind de fapt,printr-o groaznica teroare[violuri,talharii,crime]primul stat islamic[satanic!]din lume in peninsula inapoiatilor beduini arabi,salbaticii fanatici care au plecat apoi sa cucereasca intreaga lume in numele lui Satan[allah-zeul lunii,unul dintre cei peste 300 de zei ai primitivilor arabi preislamici,declarat unic zeu de catre perversul terorist arab!]…invadand asfel intregul orient apropiat si nordul Africii in numele lui Scaraoschi,iar spaniolilor,dupa cum se stie le-au trebuit peste 700 de ani de lupte eroice pana au reusit sa-i expulzeze definitiv din patria lor pe aceiasi retardati fanatici arabi.

 • serbian

  Mohamed nu a fost musulman el a predicat iubirea,Buda nu a fost budist ci tot un predicator a iubiri ,a tot ce ne inconjoara,,Isus nu a fost cristian ci purtatorul cruci pentru pacatele omeniri,deci din pacate toti acestia au fost predicatori ai iubirii,intelegerii,sacrificiului pentru si in numele iubirii si ei nu se vor compara intre ei niciodata pentru ca sunt ,au fost si vor fi insasi iubirea,si atunci ma intreb de ce ura dintre otrodoxi si catolici ,dintre crestini si musulmani sau alte religii etc cand de fapt ele au in comun un singur scop DRAGOSTEA,IUBIREA,LINISTEA SUFLETEASCA, iar cei ce se inpotrivesc sau o pun la incercare este clar ca noaptea cine sunt acestia care pacatuiesc prin vorba,fapta,gand…………..

 • Gigel61

  Vrei sa ne dai si noua niste dovezi din acea predicare a iubirii de catre Mahommed?

Previous post:

Next post: