O privire asupra nașterii lui Isus și al lui Mohamed

by PREOT TEODOR on February 13, 2011 · 20 comments

Întrebare:

Domnule preot, am o întrebare la dvs.: există vreo diferență între nașterea Lui Mohamed și nașterea lui Isus? Este vreo deosebire între ei la acest capitol ?

Pentru a răspunde la această întrebare, este nevoie să privim la nașterea celor doi, apoi vom trage concluzii în această privință.

Nașterea lui Mohamed

Mohammed s-a născut  în jurul anului 570 d.H.  într-un trib nobil, Quraish în oraşul Meca din Arabia Saudita. Tatăl său  Abdullah  a murit înaintea nașterii lui Mohamed. Aminah, mama lui, a murit când el avea 6 ani. După moartea mamei sale, bunicul lui Mohamed  Abdul Muttalib, a avut grija de el. Bunicul său a murit când Mohamed  avea 8 ani şi Mohamed  a fost încredinţat unchiului său, Abu Talib, comerciant si unul din liderii tribului. Numele lui Mohamed  înseamnă “Demn de laudă”. Nici un prooroc, de care Dumnezeu s-a folosit pentru a scrie Biblia, nu a scris nimic despre naşterea lui Mohammed. 

Nașterea lui Isus

Fiecare din noi, în cele mai multe cazuri, suntem cunoscuți după numele tatălui. În multe țări ale lumii, numele tatălui este scris chiar în pașaport, adeverind prin aceasta proveniența individului, sămânța din care face parte. De exemplu Mohamed este cunoscut după numele tatălui său, ca şi “Fiul lui Abdullah”. Ismael este cunoscut ca şi “Fiul lui Avraam”.  Însă cum este numit Domnul Isus ? Ce a spus îngerul Gavril Mariei, mamei lui Isus, când a venit la ea ? Să citim aceste versete, cu care în mare parte și Coranul este de acord:

30  Îngerul i -a zis: ,,Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. 31  Şi iată că vei rămânea însărcinată, şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus. 32  El va fi mare, şi va fi chemat Fiul Celui Prea Înalt; şi Domnul Dumnezeu îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David. 33  Va împărăţi peste casa lui Iacov în veci, şi Împărăţia Lui nu va avea sfârșit.“ 34  Maria a zis îngerului: ,,Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?“ 35  Îngerul i -a răspuns: ,,Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. (Luca 1:30-35)

Isus, în Coran, de multe ori este numit:  “Isus fiul Mariei”. Dacă Mohamed a avut ambii părinţi pământești, atunci Isus Hristos s-a născut din fecioara Maria, de la Duhul Sfânt, adică prin implicaţie directă din partea Lui Dumnezeu. Prin urmare, mama lui este fecioara Maria, iar Tatăl Său, este Dumnezeu. Isus Hristos ca om, nu a fost conceput de un tată pământesc.

Naşterea Lui Isus a fost profeţită de prooroci

În Vechiul Testament există mai mult de 300 de profeţii care au prevestit, venirea, naşterea şi lucrarea Domnului Isus. De aceea Scriptura spune că El, S-a născut după Scripturi, adică după cele spuse de mai înainte prin gura proorocilor. De aceea când Domnul Isus a venit în lume, a zis “Eu n-am venit să stric legea, ci să o împlinesc” (Matei 5:17)

Naşterea a fost o alegere personală

Spre deosebire de tot restul oamenilor, inclusiv și Mohamed, pentru Domnul Isus naşterea a fost o alegere personală. Nimeni dintre noi nu şi-a ales mama, locul şi ţara în care să se nască. Domnul Isus a făcut-o. Biblia spune:

De aceea, când intră în lume, El zice: ,,Tu n’ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup; n-ai primit nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat. Atunci am zis: ,,Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!“ (Evrei 10:5-7)

Dumnezeu a pregătit trupul, dar alegerea de a se naşte, a fost a Domnului Isus. Acest verset(ca şi multe altele din Biblie) ne mai arată că Domnul Isus a existat şi înainte de naşterea Sa. De aceea a putut alege, locul, timpul şi chiar şi mama prin care să se nască. 

Dragul meu, oprește-te puțin și meditează la cele de mai sus. Am privit la un simplu adevăr, “nașterea”, dar care demonstrează încă odată că Mohamed nu este cu nimic mai presus de Domnul Isus Hristos. Noi știm cu siguranță cine este tatăl lui Mohamed, a lui Ismail, a lui Avraam, dar cine este tatăl Lui Isus ? Până și Coranul ne spune că Isus s-a născut prin implicația directă a Lui Dumnezeu. Deci dacă Isus nu are tată pământesc, dar a fost conceput prin implicația directă a Duhului Sfânt, Dumnezeu, atunci cine este tatăl Lui Isus ? Și a cui Fiu este El ?

Dumnezeu să aducă lumină asupra acestor lucruri în inima ta!

Trimite prietenilor tăi:

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
 • Caffa

  “Să citim aceste versete, cu care în mare parte și Coranul este de acord:”
  E minciună mare … nu vi se pare … așa schimbați voi cuvintele și sensurile, după placul vostru …

  “Deci dacă Isus nu are tată pământesc, dar a fost conceput prin implicația directă a Duhului Sfânt, Dumnezeu, atunci cine este tatăl Lui Isus? Și a cui Fiu este El?”

  Coran [4:171]
  O, voi oameni ai Scripturii! Nu exagerați în privința religiei voastre și nu spuneți despre Allah decât adevãrul! Mesia Isus, fiul Mariei, este trimisul lui Allah, cuvântul Sãu pe care El l-a transmis Mariei și un duh de la El. Credeți, așadar, în Allah și trimișii Săi. Și nu spuneți “Trei!”. Opriți-vă de la acesta și va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decît un Dumnezeu Unic. Slavă Lui! Să aibă El un copil? Ale lui Allah sunt cele din ceruri și de pre pămînt și Allah este cel mai bun Ocrotitor.

  Să aibă Dumnezeu fii?!
  Atunci cine este tatăl lui Adam? El nu are nici mamă pămîntească nici tată pămîntesc. Și el este fiul lui Dumnezeu. Așa spune Biblia.
  Luca (3:23,38) Şi Iisus Însuşi era ca de treizeci de ani când a început (să propovăduiască), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli, … 38. Fiul lui Enos, fiul lui Set, fiul lui Adam, fiul lui Dumnezeu.
  ADAM FIUL LUI DUMNEZEU.

  Psalmi (2:7). Domnul a zis către Mine: “Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!
  DAVID ESTE FIUL LUI DUMNEZEU.

  Paralipomena 17:12. Acela Îmi va zidi Mie casă şi voi întemeia tronul lui pe veci.
  13. Eu îi voi fi tată şi el Îmi va fi fiu şi mila Mea nu o voi lua de la el, cum am luat-o de la cel ce a fost înaintea ta.
  Dacă numă greșesc SOLOMON ESTE NUMIT FIUL LUI DUMNEZEU.

  Ioan 20:17. Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la fraţii Mei şi le spune: Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.
  Matei5:48. Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este
  APOSTOLII SUNT FII LUI DUMNEZEU.

  I Ioan 3:1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El.
  OAMENII SUNT FII LUI DUMNEZEU.

  Geneza 6:2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
  FIII LUI DUMNEZEU.

  CA CONCLUZIE: Biblia folesește cuvîntul FIU, FII ca ceva metaforic … Isus nu are tată pămîntesc. El este creat prin minune de Dumnezeu așa cum a fost creat Adam prin minune.
  Și a cui fiu este Isus? … răspunsul vine dela sine.

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Caffa,

  In citeva din versetele pe care le aduci, ca de exemplu Ps.2 este o proorocie cu privire la DOmnul Isus chiar daca David vorbește. In ce priveste ca noi suntem fii lui Dumnezeu, da sunt de acord, numai ca diferenta intre Domnul Isus si toti ceilalti este ca noi am devenit fii lui anume prin lucrarea de infiere pe care Insusi Domnul Isus a facut-o pentru fiecare din noi, rascumpărândune din păcat. Astfel oricine crede în El, este născut din nou, curățit de orice păcat și nu mai este nici străin nici oaspete al casei Lui Dumnezeu ci membru al familiei Lui Dumnezeu. EL insa, spre deosebire de noi a fost Fiu din totdeauna, asa cum o spune si Scriptura. El n-a devenit Fiu ci a fost dintodeauna. (Vezi Ioan 1:1-4,14, Romani 1: 1-4, Coloseni 1, Evrei 1)

 • Ionut

  Incredibil cati musulmani sunt sau au devenit in tara asta.,Mai pe toate siteurile despre religie apar si isi dau cu parerea.Dar ei nu isi dau seama oare ca in tarile musulmane nici nu se poate discuta un asemena subiect despre Isus sau Mohamed.Asta ar insemna sa il jignesti pe profetul lor daca il faci mai mic peMohamed decat pe Isus.

  Viata lui Isus film dublat in limba romana :

 • Minulescu M

  Draga Caffa,
  oiatul pe care l-ai dat din Coran, deja se contrazice singur. Spune-mi te rog ce inseamnă Mesia?

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Caffa,
  aici este problema cea mare- Islamul multe lucruri le-a distorsionat cu privire la Domnul Isus Hristos. De aceea si scriu pe acest site ca oameni ca si tine si multi altii sa afle adevarul si adevarul sa-i faca liberi. Faptul ca o invatatura despre Domnul Isus nu exista in islam aceasta nu inseamna ca ea nu este adevarata. Te rog sa cistesti nu prin prizma islamului ci cu o inima deschisa si dornica cu adevarat sa gasesti adevarul. Astfel nu te ajuta la nimic.

 • Minulescu M

  Draga Caffa,
  AM scris oiat in romana. Acum cine se leaga de cuvinte?
  Eu am vrut sa vezi singur adevarul. Vezi tu, insusi coranul afirma ca Isus e Mesia, salvatorul lumii. Deci daca in Islam nu este asa invatatura, atunci de ce scrie Coranul ca Isus este Mesia? Si inca, Dl Isus nu a fost intermediar, El a fost insusi Dumnezeu. Dumnezeu a alcatuit planul sau de mintuire insusi in El. O, daca ai fi studiat Sfintele Scripturi ai fi vazut intelepciunea nemarginita a lui Dumnezeu!
  Dumnezeul pacii si a dragostei sa-ti dea adevarata Lui pace !
  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Caffa voi raspunde la intrebarile tale intr-un articol. Ma bucur ca esti deschisa sa cunosti adevarul. Vreau sa te asigur ca daca esti sincera in cautarea ta, atunci Dumnezeu cu siguranta va raspunde la intrebarile tale.
  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 • Caffa

  UNDE ISUS A SPUS CĂ EL ESTE DUMNEZEU?

  Eu am citit Scripura, dar am găsit careva neînțelegeri. Spre exemplu am găsit lucruri care se contrazic cu știința.
  1. Pămîntul este centrul universului. (ASTA E TEMA PE ACASĂ – dacă nu găsiți versetul, vi-l aduc eu)
  2. În prima zi Dumnezeu crează lumina, iar în ziua a patra Dumnezeu crează luminătorii.

  Facerea 1:16 A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei şi luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopţii, şi stelele.

  Pentru toți este dovedit că lumina vine de la Soare. Iar luna nu face lumină. Luna nu este luminător.
  OMUL CARE A FOST INSUFLAT DE DUH SFÎNT nu avea idee de știință. SAU POATE DUMNEZEU NU CUNOAȘTE ȘTIINȚA.

  Deeaceea Galileo la timpul său a și avut probleme cu biserica. El afirma una, iar Biserica contrariul. Mulți erau chiar arși pe rug.

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Caffa,
  prin harul Domnului sper sa pot miine sa vin cu raspuns la intrebarea ta.
  Deci vino aici si vei gasi raspuns.

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Dragă Liliana,
  în Sfânta Scriptură este un verset care îmi place foarte mult, și el spune
  “Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu. Credeţi că degeaba vorbeşte Scriptura? Duhul, pe care L -a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine.” (Iacov 4:4-5)

  De aceea nu poate merge creștinismul alături de Islam. Domnul Isus este unica Cale spre paradis. Altă cale nu există. De aceea să nu ne înșelăm crezând că putem să fim și cu islamul și cu creștinismul și astfel să avem viață cu Dumnezeu. Viața este doar în Isus Hristos!

 • paulamanzur@yahoo.com

  imi cer scuze, dar in tarile
  arabe este recunoscut Isus ca si profet al lui Allah, si se crede in Biblie.
  este de atat de interesat Quran-ul, este unic. Quran-ul nu a fost schimbat si
  reschimbat a ramas acelasi. as vrea foarte tare sa cititi doar istoria de baza
  despre Islam de acolo de la radacini si asa o sa
  vedeti cat este de curat si frumos Islamul. credinciosi din Islam nu au avut
  nevoie de minuni, minunea a fost insusi Quran-ul. sut atat de multe as vrea sa
  va rog sa vizionati filmul cu sallahudin si regele Richard inima de leu al Angliei, sa vedeti cum muslmanii cruta toi crestinii nu omoara nici unul, redau inapoi bucata de lemn din crucea pe care afost rastignit Isus, ce era sfanta sfanta pentru crestini,
  iar crestinii ca si rasplata omoara sute de musulmani miseleste. nu va rog
  decat sa cititi cu adevarat istoria si atunci veti intelege. nu trebuie sa
  fiti de acord cu Islamul, trebuie doar sa cunoasteti adevarul.

 • http://www.facebook.com/people/Constantin-Ionescu/100000197749581 Constantin Ionescu

  Draga Paula ,in tarile arabe(de fapt in Islam) Domnul Isus Hristos este
  recunoscut DOAR ca un profet ,pe cand Biblia in care spui tu ca se crede
  acolo spune ca El este Domn si Salvator ca a murit si a inviat ,ca este
  viu ,ca a biruit moartea si ca a dat viata vesnica tuturor care cred in
  El ,care au o credinta vie ,reala din toata inima ,o credinta care are
  puterea sa transforme orice om ..

  Islamul este curat si frumos
  doar pentru credulii care nu au studiat istoria Islamului si cred doar
  ceea ce-i invata teologii musulmani .Intr-adevar nu au avut nevoie de
  minuni dar au avut nevoie de sabie atat de mult folosita pentru
  raspandirea Islamului si in luptele fraticide intermusulmane incepute la doar 12 ani dupa moartea lui Mahommed ,de sabie nu ascapat nici macar Hussein nepotul lui Mahommed ucis de fratii lui musulmani .

  Cat de curat si frumos este Islamul se vede din faptele islamului .Inainte de crimele cruciatilor de care imi este rusine ca si crestin ( mai ales ca invatatura biblica este sa-ti iubesti chiar si vrajmasul ) ,au fost crimele musulmanilor impotriva crestinilor : crestinii au fot deportati din peninsula arabica dupa moartea lui Mahommed , in perioada de glorie a Islamului bisericile au fost transformate in moschei ,cu cateva zeci de ani inainte de prima cruciada califul al-Hakim a distrus biserica Sfantului Mormant a prigonit crestinii si evreii, chiar taind limba coptilor care erau auziti vorbind egipteana ,fortandu-i sa vorbeasca araba .Cunosti aceste fapte ale frumusetii si curateniei ?

  Coranul neschimbat ? De ce a distrus Uthman toate manuscrisele care nu i-au convenit ? De ce nu a scapat de distrugere nici macar manuscrisul Hafsei vaduva lui Mahommed ,manuscris dupa care Uthman a copiat versiunea

  autorizata ?
  Cunosteai aceste fapte ?
  Domnul sa-ti dea lumina sa vezi adevarul .

 • Mircea

  Pacea Lui Isus sa vie peste voi.
  totusi am citit citeva rinduri despre Coran si spune ca Isus este Fiul Mariei,. daca Isus este fiul Mariei , atunci cine e tatal Lui Isus?
  Fratilor nu va rataciti in privinta asta de a nu crede in Duhul sfint si special voi neamuri musulmane! caci Isus Este fiul Lui Dumnezeu cu adevarat si anume:
  In coran pomeneste de Duhul sfint de multe ori , dar prin alte intelese.
  De aceia fratilor Duhul Sfint a fost trimis La fecioara Maria prin Ingerul Gavril si La numit Isus Hristos inainte sa se nasca, de ce nu deschideti ochi neamuri pacatoase, oare nu voi ne opriti si pe noi de la mintuire?
  oare pe atunci se afla ecografie si se stia ce are femeia in pintecele iei?
  voi nu ati citit caci or ce profet trimis de Domnul nostru Dumnezeu! la vestit pe Isus ca va veni pe mapint in curind?
  Dar se stia din inainte cai se va naste Hristos, cine a facut acest lucru oameni sau Dumnezeu?
  Eu zic ca Dumnezeu, caci daca nu era de la Dumnezeu Duhul sfint, atunci trebuia sa se astepte sa se nasca un baiat sau o fata caci pe atunci nu era aparatura zilelor noastre. si apoi daca esea fata nu era o mai mare minciuna in lumea asta! ce se spunea:
  caci inainte sa vestit prin proroci ca va veni pe papint Fiul Lui Dumnezeu, dupa care se face o greseala si se naste fata , atunci ce se intimpla nu voi neamurile ne credeati pe noi niste pagini mincinosi? si probabil daca se intimpla asa ne intorceam si noi dupa adevarul Lui Mahomed.
  Dara iata adevarul ce sa vestit prin Prorocii trimisi de Dumnezeul nostru:
  caci El va pune din Duhul Lui Peste acesta femeie si se va naste un Fiu pe care I vei pune Numele Isus, deci va pot dovedi ca este adevarat.
  A avut dreptate Isus ca cei ce vad sunt orbi si cei ce aud sunt surzi, ca ci le vorbea in pilde sa nu inteleaga si probabil ca si voi va trageti din neamurile acelea.
  Pocaitiva fratilor de necredinta voastra, caci Isus a venit pe papint pt toti, nu numai pt mine ci si pt voi.

 • Patrascu Cristina

  da asa este eu unul ca crestin ortodox da recunosc si acum ce se intampla

 • Patrascu Cristina

  De ce inchizitia schingiuia si ii omora pe proprii lor crestini,de ce catolicii au ascuns multe secrete fata de Isus ? Care este adevarul ? De ce in biblie Isus il profeteste pe Mohamad?

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Dragă Cristina,

  dar unde ati găsit că Isus în Biblie a proorocit despre Mohamed ?

 • Om de rand

  I s-a spus mesia lui Isus, astfel a ramas transmis prin viu grai si Coranul transmite la fel deoarece nu doreste sa se faca vreo confuzie !
  Nu mai incercati sa rastalmaciti vorbele, fiti realisti, toti au fost pamanteni, din aceeasi zona s-au ridicat si au umblat in aceleasi locuri… De ce si evreii sunt circumscrisi ca musulmanii ? Au fost triburi de oameni nomazi care au dat si au preluat intre ei obiceiuri pana cand crestinii au inceput sa se teama de musulmani si au inceput lupta .

  De ce si in ziua de azi NU SE FACE PACE in FASIA GAZA ????
  Nu se vrea, vor sa duca razboiul acesta pana la EXTERMINARE, CRESTINII NU VOR SA FIE SI ALTE RELIGII NU VOR SA RECUNOASCA ALTE RELIGII, DE CE ?

  VOR SA MANIPULEZE DOAR EI LUMEA !

  Asta este religia crestina : O FORMA DE MANIPULARE A MASELOR, PROSTI SUNTEM NOI CARE CREDEM IN CONTINUARE IN RAI SI CERURI…. TOATE LE TRAIM AICI SI LE PLATIM TOT AICI !
  Nu va mai prostiti singuri, deschideti ochii o data pentru totdeauna si intelegeti ca religia este cea care ne invrajmeste si ne face sa ne uram ca oameni ! Pentru ca are interese, biserica cel putin are interese inmiite, de ce nu recunoasteti asta ?

 • Om de rand

  Vezi frica bisericii, ea doreste sa ne prosteasca pe fata ca in vremurile in care oamenii nu erau invatati. Acum cand le stim ni se par caraghioase aceste randuri.
  Biserica a vrut doar sa manipuleze si sa prosteasca omenirea !
  De ce nu se spune ca Isus ca orice muritor avea o femeie si ea a nascut o fata ? Se tine secret , cacsa ne prosteasca in continuare !

 • Om de rand

  Dle pr Teodor, nu vei avea niciodata un raspuns catre Caffa, pentru ca biserica nu are un raspuns ! Stiinta s-a dezvoltat si a dat raspunsurile, astfel a aratat lumii intregi minciuna bisericii !
  Nu o sa aveti niciodata raspuns, observ ca sunt discutii de acum 4 ani si nu au ajuns la un consens.

 • Om de rand

  Isus cu Mohamed sunt frati, oameni buni , eu cred asta si nimeni nu poate sa imi schimbe opinia .

Previous post:

Next post: