Cum va fi în Paradis potrivit Islamului ?

by PREOT TEODOR on March 20, 2011 · 38 comments

După ce am dat răspuns în articolul precedent cu privire la “Sexualitatea în Islam”, şi am privit acest aspect mai mult din perspectiva lui Mohamed, astăzi doresc să mai privim la un aspect foarte important. Şi anume, cum priveşte Islamul la împărăţia Lui Dumnezeu? Cum va fi acolo şi cine se va bucura de Paradis? La toate aceste întrebări doresc să privim în câteva versete din Coran şi Hadise, apoi să facem o comparaţie scurtă cu ceea ce spune Biblia despre Împărăţia Lui Dumnezeu.

“Împărăţia lui Dumnezeu” în islam = mâncare şi plăcere sexuală pentru bărbat

Sura 38:50-53 promite dreptcredincioşilor musulmani următoarele lucruri în Paradis:

50. Grădinile Edenului cu porţile deschise pentru ei, 51. Unde, rezemaţi , vor cere ei fructe din belşug şi băuturi 52. şi vor avea ei [fecioare] frumoase, cu priviri curate, toate deopotrivă. 53. Aceasta este ceea ce vi se promite vouă pentru Ziua Socotirii. 54. Acesta va fi darul Nostru [pentru voi] şi el va fi fără de sfârşit.(Sura 38:50-53)

Şi sura 78 ne ajută să înţelegem mai bine aceste promisiuni, care spun:

31. Însă pentru cei evlavioşi va fi o izbândã:32. Grădini şi struguri, 33. [Fete frumoase] cu sânii rotunjiţi – toate la fel de tinere – (Sura 78:31-34)

Toată concentraţia este la bărbat şi la împlinirea poftelor lui sexuale. Nişte promisiuni care au fost făcute doar pentru cei evlavioşi. Dar ce ne facem cu femeile evlavioase ? Cu ele ce va fi ? Despre ele vom discuta într-un alt articol. Dar ceea ce vedem aici, este că Împărăţia Cerurilor după părerea Islamului, este o împlinire totală a poftelor sexuale a bărbaţilor. “Plăceri fără de sfârşit”. Toată “împărăţia Lui Dumnezeu”, se reduce la nişte plăceri sexuale oferite de acele fecioare mereu tinere. Mohamed a mai spus urmaşilor săi astfel:

Apostolul lui Allah a spus: “În Paradis este o piaţă, unde nu se va vinde nici nu se va cumpăra, dar va fi compusă din bărbaţi şi femei. Când un bărbat va dori pe una din frumoase, el va putea să aibă relaţii sexuale cu ele.” (Al Hadis, vol.4, pag.172. Nr. 34)

Şi ca să-i asigure că ei, bărbaţii, vor putea face faţă cerinţelor,

Profetul a spus: “Credinciosului i se va da o mare putere sexuală în Paradis.” Şi a fost întrebat: “O profet al lui Allah! Poate el face aceasta?” El a spus: “I se va da puterea a o sută de persoane”. (Tirmizi 2536)

Până aici, înţelegem că Paradisul despre care vorbeşte Islamul, va fi o plăcere mare doar pentru bărbaţii drept credincioşi, iar această plăcere se reduce în cea mai mare parte doar la relaţiile sexuale.  Cu alte cuvinte, Paradisul islamic îl putem compara cu nişte orgii sexuale şi nimic altceva. Ne întrebăm: “Oare unde este Dumnezeu în tot acest haos ?” Dar oare mai au ei nevoie de Dumnezeu acolo ? Parcă tot Paradisul se învârte în jurul bărbatului şi a plăcerii lui sexuale şi nimic nu se vorbeşte despre prezenţa Lui Dumnezeu acolo. Deci ne întrebăm ce fel de Paradis este acesta?

Dar se pare că cei ce îi vor satisface pe bărbaţi, nu vor fi doar aceste fecioare. Ci vor mai fi şi nişte feciori tineri şi frumoşi. Despre acele timpuri, în paradis, Coranul le mai promite bărbaţilor următoarele:

19. Vor trece printre ei băieţi veşnic tineri, care, când îi vezi, crezi că sunt mărgãritare înşirate. 20. şi când te vei uita acolo, vei afla plăcere şi mare împărăţie.(Sura 76:19-20)

Un alt verset din Coran mai spune aşa:

24. şi se vor plimba printre ei pentru a-i servi feciori ca nişte mãrgãritare bine pãstrate. (Sura 52:24)

Citind aceste versete, bineînţeles că unii vor afirma că sunt doar “feciori pentru a-i servi” însă punând în context, putem înţelege mai bine. Mai înainte am văzut din alte verste că femeile fecioare vor sta lângă bărbaţi şi le vor dărui plăcere. Acum mai vedem şi pe feciorii aceştia care sunt veşnic tineri, ca nişte mărgăritare. Oare ce fac aceşti feciori acolo ? Oare de ce profetul îi descrie astfel ? Ce doreşte el să comunice bărbaţilor drept credincioşi ? Răspunsul trebuie să şi-l dea fiecare, dar acum doresc foarte mult, să priveşti,

Cum va fi cu adevărat în Paradis ?

Ce mare diferenţă între Paradisul pe care îl proclamă islamul şi Paradisul adevărat care îl găsim descris pe paginile Sfintelor Scripturi. Odată Saducheii au venit la Domnul Isus şi i-au pus următoarea întrebare:

„Învăţătorule, iată ce ne-a scris Moise: „Dacă moare fratele cuiva, având nevastă, dar fără să aibă copii, fratele lui să ia pe nevasta lui şi să ridice urmaş fratelui său.” Au fost, dar, şapte fraţi. Cel dintâi s-a însurat, şi a murit fără copii. Pe nevasta lui, a luat-o al doilea; şi a murit şi el fără copii. A luat-o şi al treilea şi tot aşa toţi şapte; şi au murit fără să lase copii. La urma tuturor, a murit şi femeia. Deci, la înviere, nevasta căruia dintre ei va fi femeia? Fiindcă toţi şapte au avut-o de nevastă.” Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită; dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita. Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii. (Luca 20:28-36)

Saducheii, ca şi Mohamed, s-au gândit la Împărăţia Lui Dumnezeu în termeni omeneşti, dar Domnul Isus ne arată clar că acolo oamenii nu se vor însura şi nici nu se vor mărita. Din cuvintele Domnul Isus, putem deduce că  plăcerea în Paradis nu va sta în relaţiile sexuale(cum o înţelegea Mohamed), ci într-o relaţie strânsă cu Tatăl Dumnezeu. Biblia mai spune,

Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt. (Romani 14:17)

Cu toţii trebuie să înţelegem că în ceruri noi vom avea un trup nou. Un trup diferit de acesta care este plin de pofte şi de atracţie spre păcat. Plăcerea în Paradis nu va ţine de plăcerile acestui trup în care trăim acum, ci standardul va fi mult mai înalt. Noi acolo vom avea un trup nou şi în trupul nou ne vom putea bucura cu adevărat de Neprihănire, Pace şi Bucurie în Duhul Sfânt! Bucuria cea mai mare pe care o vom primi în ceruri, va fi  că acolo vom fi în prezenţa Lui Dumnezeu. Îl vom vedea pe El faţă în faţă. Sfânta Scriptură ne spune:

Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:1-4)

Aceasta este Împărăţia Lui Dumnezeu care o vor moşteni toţi cei ce vor fi crezut în Domnul Isus Hristos şi Îl vor fi primit pe El ca Domn şi Mântuitor al lor personal. Vom sta o veşnicie în prezenţa Lui Dumnezeu. El va sta împreună cu poporul Său. Ce mare bucurie este aceasta! Va fi o plăcere fără de sfârşit, să poţi auzi şi vedea faţă în faţă pe Creatorul Universului acesta!

Gândeşte-te singur: Dragul meu, Împărăţia Lui Dumnezeu este casa Sa cerească. Acolo El este Stăpânul şi noi vom intra la El pentru veşnicii. Nu vom mai fi nici străini, nici oaspeţi ai Casei, ci vom fi oameni din Casa Lui Dumnezeu(Efeseni 2:19). În ceruri nu vom avea nevoie de relaţiile sexuale pentru a primi plăcere. Acolo vom avea o plăcere mult mai mare decât cea sexuală. Oare poate Dumnezeu să coboare standardul Său atât de jos, şi să promită doar bărbaţilor plăcere sexuală în ceruri ? Oare fecioarele frumoase şi mereu tinere, şi feciorii frumoşi, este toată binecuvântarea şi răsplata pe care Dumnezeul universului o poate oferi ? Aceasta încă odată demonstrează că Mohamed a dorit să înţeleagă pe Dumnezeu în termeni omeneşti, atât aici pe pământ cât şi acolo în ceruri, şi aşa se pare că încearcă să-L înţeleagă şi astăzi toţi urmaşii lui…

Dumnezeu să va facă parte tuturor de adevăratul Paradis, unde se poate intra doar prin Naşterea din Nou! O naştere din Dumnezeu, ce este oferită tuturor celor ce au crezut şi au primit în inimă pe Domnul Isus Hristos

Trimite prietenilor tăi:

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
 • Unique Post
 • Gigel

  De aceea sunt multi care vor sa ajunga cat mai repede in paradisul musulman ,numai si numai sex.

 • Anonymous

  Allahuakbar!!! nu este buna interpretare dvs domnule,de ce va ganditi numai la rau in privinta islamului? Oare nu va ganditi ca Dumnezeu Cel care vede si aude tot stie foarte bine ce ganditit? Oare nu va ganditi ce o sa spuneti in Ziua Judecatii cand o sa va intrebe Allah despre toate acestea? Allah sa aiba mila de voi!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Eu, cel puțin știu că nu voi sta la aceași judecată cu dvs! Pentru că cel ce crede în Isus nu vine la judecată, ci trece din moarte la viață. Eu dau socoteală de orice cuvânt care îmi iese din gură și nu înaintea dvs ci înaintea Domnului meu. Aș aprecia ca atunci când faceți declarații de acestea că interpretările mele nu sunt bune, să spuneți și ce nu este bun. Că de altfel vorbim fără sfârșit despre lucruri abstracte, și nimic concret.

 • Anonymous

  ha ha ha cum isi bate seitan joc de voi va face sa credeti asta ce naivi sunteti nu pot sa cred

 • Anonymous

  ce rau imi pare de voi saracutii ce naivi sunteti va poate duce oricine de nas…chiar imi inspirati mila serios vorbesc. cum adica cine crede in Isus nu trece la judecata si direct la viata vesnica? pai si Isus o sa fie judecat absolut niciun om nu va scapa de Judecata de Apoi,si da o sa aveti viata vesnica dar depinde unde. intelegeti? UNDE? aveti voi vreun acord cu Dumnezeu de stiti ca sunteti ” salvati”? imi vine sa rad cand scriu aceste randuri cand ma gandesc ce veti face cand vi se va cere socoteala despre cum v-ati petrecut viata. cred ca o sa spuneti” simplu l-am venerat p Isus si am crezut in statui,oase putrezite si tablouri” ca doar asta faceti voi.si ar fi bine pentru voi si pentru noi sa stai in banca voastra si sa va vedeti de religia voastra infecta ca nu faceti decat reclama islamului in niciun caz nu ne faceti rau!!! si daca tot vreti sa aflat ceva..documentati-va dragilor,netul este plin de astfel de informatii!!!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga mea,
  nustiu cine poate fi mai usor dus de nas, noi sau dvs care ati ajuns sa ridicati la rang de cel mai mare profet, pe acela care la virsta de 53 de ani avea relatii sexuale cu o copilita de numai 9 anisori. Nustiu cine este mai sarac la minte, noi sau dvs care in loc sa credeti in jertfa pe care a adus-o Dumenzeu prin Isus Hristos, dvs credeti in basmele celuia care era plin de pofte sexuale in cât a ajuns să ia de sotie chiar si pe fiica fiullui sau ? Nustiu ce este mai usor de dus de nas, sa crezi că Dumnezeu a achitat pretul păcatului tău, din dragostea pe care ne-a purat-o și NE-A ARATAT-O în Fiul Său, sau să crezi că POATE… vei ajunge în cer datorită unor fapte bune, care sunt nici negru sub unghie comparate cu cele rele pe care le faceti ? Si apoi după toate acestea să crezi că în cer va fi ca și pe pământ, unde oamenii vor continua în poftele lor păcătoase, băutură, sex, si tot ceea ce le doreste sufletul lor păcătos ? M-ati intrebat în formă de derâdere cu privire la vre-un acord pe care îl avem cu Dumnezeu. Nu vă voi răspunde în aceași maneră, căci oamenii ar putea să nu vadă diferența. Dar, vă răspund la întrebare. Da, avem un acord cu Dumnezeu, și tot ceea ce scriu aici, încerc totdeauna să am la bază Cuvântul Lui Dumnezeu. Și uite ce ne-a spus Dumnezeu nouă: ” 16Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. 17Dumnezeu, în adevăr, n’a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mîntuită prin El. 18Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentrucă n’a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. 19Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina, pentrucă faptele lor erau rele. 20Căci oricine face răul, urăşte lumina, şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. 21Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentruca să i se arate faptele, fiindcă sînt făcute în Dumnezeu.“
  —–
  Dumnezeu să vă facă parte și dvs de acest acord pe care l-a încheiat cu toți creștinii ce au crezut din toată inima în Domnul Isus Hrisots și au fost născuți din nou!

 • Anonymous

  Doamne apara-ma de acesti oameni auzi cica aveti voi un acord cu Dumnezeu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 nu imi vine sa cred.nu domnule u ai niciun acor ca Dumnezeu nu se umileste in fata unui omulet din lut sa faca vreun acord cu el,ganditi-va bine oamenilor ce ziceti ca Allah va vede si ve-ti raspunde intr-o Zi!!!!! Allahuakbar!

 • Anonymous

  domnule repet la nesfarsit nu aveti draga nici o dovada dar absolut niciuna ca Biblia este originala ca este adevarata si daca nu este adevarata in niciun caz nu poti crede aberatia asta cu fiul lui Dumnezeu.PUNCT!!!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Allah căruia vă închinat dvs, da, aveți dreptate, este un dumnezeu rece și distant si niciodata nu se va cobori la nivelul nostru, odata ce el este…. stiti dvs cine. Dumnezeul Cerurilos si al pământului, Dumnezeu Dragostei, El nu numai că s-a coborât la nivelul nostru, ci din dragsote pentru noi, a dat tot ce a avut mai scump, S-a făcut sărac pentru noi ca noi prin sărăcia Lui să ne îmbogățim. Sunt lucruri care vă sunt interzise dvs acum să le înțelegeți, dar dacă vă veți deschide inima și veți lăsa mândria oarbă a dumnezeului dvs, poate le veți înțelege într-o zi.

 • Anonymous

  mdah….ce sa zic tot pe a voastra o tineti,in fine stiu sigur ca intr-o Zi ve-ti da socoteala pentru vorbele astea….pace voua

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga mea,
  mai mult decât să ne amenințați că vom da socoteală într-o Zi, că suntem pierduți, că nu înțelegem islamul, mai puteți să aduceți și alte argumente ?

 • Anonymous

  si cine va credeti dvs domnule sa judecati? vedeti ca va cam luati atribute dumnezeiesti si nu cred ca va convine sa faceti asta. de fapt voi faceti numai ce va convine
  ii problema lui a profetului ce a facut in viata sa nu trebuie sa judecati ca nu va apartine acest atribut.stati linistiti ca si voi aveti ”preoti” care violeaza fetite baieti si voi aveti pedofili violatori criminali si homosexuali nu sunteti nici voi mai buni,din contra n-o sa vedeti niciodata un imam ca violeaza o fetita sau un baiat cuum fac preotii vostri, acum cateva spt un preot a intretinut relatii sexuale cu o maicuta si au iesit gemeni AlhamdulliAllah,nu e nimic rau ca au facut copii dar au facut inafara casatoriei,deci nu sunteti poleiti cu aur aveti si voi magariile voastre asa ca nu mai aruncati cu noroi in islam ca musulmanii nici nu va calculeaza ei nu au nevoie de site-uri in care sa atace crestinii,crestinii singuri se intorc la islam dupa ce si-au dat seama care e adevarul.

 • Anonymous

  si totusi as dori daca se poate bineinteles si nu va deranjez prea tare sa-mi aratati un verset din biblie in ebraica! (stiu ca nu aveti dar vreau sa vad reactia)

 • Anonymous

  nu va amenint eu am zis ca stiu sigur ca asa va fi nu e nici o amentintare mai degraba o avertizare!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Bine inteles ca se poate, uite aici:

  Isaiah 9:6

  6לם רבה (למרבה) המשרה ולשלום אין קץ על כסא דוד ועל ממלכתו להכין אתה ולסעדה במשפט ובצדקה מעתה ועד עולם קנאת יהוה צבאות תעשה זאת {פ}
  Sper ca veti putea citi.

 • Anonymous

  domnule preot ati inteles gresit sau poate nu am formulat eu corect. un verset in ebraica original,ma intelegeti? ORIGINAL scris de pe vremea primei biblii de acum 2000 si ceva de ani.

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  aveti dreptate sunt si “preoti” din acestia, dar noi nu-i ridicam la ragnul de cei mai mari profeti, ci ii judecam si ii punem la disciplină. Apoi noi nu luăm cuvintele acestor oameni ca si cuvinte din partea lui Dumnezeu, așa cum ați făcut dvs cu cuvintele lui Mahomed. Știu că nu vă place această temă, și chiar poate că este jignitoare pentru dvs, dar nu să vă jignesc doresc, ci ca și dvs să deschideți ochii și să priviți învățătura cărui om o urmați și exemplul cui îl ridicați la rang înalt.

 • Anonymous

  cand o sa intelegeti ca noi respectam toti profetii si ii iubim la fel deci fara diferente ca Mohammed a fost mai bun decat Isus sau invers,nu facem deosebire intre ei.

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Dvs imi cereti ceea ce singura nu-mi puteti da. Eu v-am dat Isaia 9:6, original din limba ebraica, care a fost copiat din Biblia originală, apoi copiat in manuscripte si asa a ajuns pina la noi si in forma electronica, dar care isi are la baza textul original. Dvs puteti sa-mi puneti un verset din Coran, in original, asa cum o cereti de la noi ?

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Draga Aly,
  nu trebuie să va eschivati de la subiectul inceput. Noi vorbim acum, nu de respectul fata de profetii nostri, ci despre aceea ca musulmanii urmeaza invatatura unui om a caror fapte au fost si sunt condamnabile si care nu poate fi numit nici pe de parte profet al lui Dumenzeu. Ati spus ca avem si noi preoti din acestia. Poate da, dar ei nu sunt socotiti profeti si nici demni de ale urma exemplu si invatatura. Ceea ce nu faceti dvs cu privire la Mohamed.

 • Anonymous

  de ce mintiti domnule stiti bine mai bine decat multi oameni ca NU AVETI textul origina adica cum avem noi musulmanii scris de pe vremea profetului aleihi sallem,daca as putea sa va arat Coranul din Cairo as face-o cu cea mai mare placere dar tinand cont ca totusi este intr-un muzeu si nu imi permit sa ajung pana acolo nu pot,musulmanii din toata lumea au un Coran acasa scris in araba si unul in limba materna a fiecarei natii,spre deosebire de crestini care nu aveti acasa o biblie in ebraica pentru ca nu aveti de unde s-a pierdut de mult,nu voi sunteti de vina de faptul ca nu aveti originalul nu va critica nimeni doar ca ne contraziceti in privinta Coranului care stie orice musulman ca il avem in format original neschimbat de 1400 de ani si fiecare Coran dat in exemplar coincide suta la suta cu cel din Cairo,deci credeti-ma ca spun adevarul intrebati orice musulman,nu am de ce sa va mint nu as castiga nimic din contra as pierde.

 • Anonymous

  nu domnule nu ma eschives cel care o face sunti dumneavoastra.Pai noi urmam invataturile profetului aleihi sallem asa cum voi nu uramti invataturile lui Isus,dar nu urmam greselile sau ce a facut el in viata lui,asta este parerea dvs pentru ca nu ati studiat in detaliu viata profetului sa vedeti cum era defapt va asigur ca o sa va contrazica,

 • Anonymous

  mda..si eu pot cauta pe net tastatura ebraica sa traduc niste cuvinte,cm as putea face-o de altfel dar nu ma injosesc in hall asta,v-am demonstrat de zeci de ori ca noi avem Coranul original si voi nu,nu incercati sa ma convingeti cu minciuni ca nu sunt copil de gradinita

 • Gigel

  Doamna Alexandra daca ati spune aceste cuvinte ca “nu urmati greselile sau ce afacut el in viata lui ” si intr-o tara musulmana in fata unor invatatori musulmani cred ca var decapita pentru asta .
  Recunoasteti ca mahommed a facut greseli ,de fapt pacate ?
   Aveti o hadisa care spune ca la nastere Satana se atinge de fiecare nounascut ,dar spune hadisa ca de copilul Isus Satana nu s-a atins ,vedeti ca si Coranul recunoaste ca Domnul Isus a avut o viata sfanta pe cand Mahommed………..
  Ce vreti sa mai studiem din viata lui ,basmele frumos t frumoas aranjate pentru creduli ?
  Nu este suficient ca am studiat despre relatia lui sexuala la 53 de ani cu Aisha care avea 9 ani,de de faptul ca aluat de nevasta pe sotia fiului sau adoptiv ,ca aluat de nevasta pe Safyia dupa ce i-a macelarit sotul si tatal ,de faptul ca a pus sa fie omorata in patul ei o tanara mama care dormea impreuna cu copilasul ei ..
  Deajuins

 • Anonymous

  domnule gigel Muhammad (p.a.l) si-a recunoscut reselile pe care le-a facut am sa va dau un exemplu: Muhammad (p.a.l) la porunca lui Allah (swt) a proclamat religia islam, concetateni lui nu i s-au impotrivit atat timp cat nu sa atins de zeii lor, traditia spune ca dupa versetul 20 din sura 53 cu privire la cele 3 zeite al- Lat, al_Uzza si Manat, urmau aceste versete: “ele sunt zeite sublime si mijlocirea lor e cautata de buna dreptate de oameni” dar Muhammad mai tarziu si-a dat seama ca aceste cuvinte i le-a inspirart diavolul. El le-a inlocuit astfel:”ele sunt doar niste nume goale cu care voi si parinti vostri le-ati numit. Allah nu le-a dat nici o putere”.  Acest incident este instructiv din doua  motive. primul arata sinceritatea profetului in al doilea rand , justifica abrogarea celor doau versete prin atotputernicia ssi libertatea absoluta a
    lui Allah.                    motive.e

 • Anonymous

  Nu prea cred ca il aveti  in orginal.E de stiut ca o limba dupa sute de ani se (mai) modifica…ceea ce e valabil si in cazul limbii arabe.Ca a fost actualizata permanent asta e altceva…
  Daca vreti originul Bibliei (a manuscriselor pastrate cu grija in ebraica, aramaica si greaca) nu aveti decat sa faceti o vizita la Biblioteca din Qumram!!!Deasemena in Israel ai muzee cu asa ceva.
  Eu cred ca Dumnezeu nu este impotriva traducerii Bibliei intr-o limba oarecare, deoarece faciliteaza in mod sigur accesul la nivel conversational ca si intelegere.Pana la urma nu ar trebui sa Il intelegem?Sau ar fi trebuit sa Ii vorbim in ebraica ca sa ne asculte?Daca ar fi fost impotriva unei  astfel de traducerii, ar fi facut tot posibilul sa se opuna.Dar El doreste ca orisice sa Il cunoasca si sa il onoreze pe deplin: “caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. (Apoc.5:9)”

 • Anonymous

  ar trebui sa nu te amesteci pentru ca pe tine u te priveste esti pocaita tu nici macar nu ai voie cu tv in casa,tu nu ai de unde sa sti ca Coranul nu este original deci habar n-ai,pe bune,repeti si tu ideea domnului teodor si a altor crestini de pe acest site doar asa ca sa imi demontrezi tu mie cat de multe sti tu despre islam dar nu sti draga nimic,absolut nimic,si nu ma aburi pe mine ca aveti voi biblie originala de acum 2000 de ani ca n-are rost nu inghit galuste dinastea,stiu destul de bine ca nu ii asa,asa ca las-o balta nu mai sustine sus si tare veridicitatea bibliei ca nu ai o baza reala,pa!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Mă bucur că ești prima musulmană pe care am cunoscut-o aici pe net care recunoaște o parte din adevăr cu privire la versetele satanice din sura 53. Eu am scris un articol pe această temă și v-aș fi recunoscător dacă v-ați expune părerea acolo: http://crestinism-islam.com/2011/03/27/adevarul-despre-sura-53versetele-satanice/

 • Gigel

  Doamna Ioana ,incep aici deorece iar s-a ingustat pagina de scris .
  Spuneti ca mahommed si-a recunoscut greselile ,cel mai mare profet al lui Allah a putut sa fie indus in eroare de catre Satan ,de ce nu l-s protejat Allah ?
  Este vreo siguranta ca nu au mai fost si alte “inspiratii ” ? Daca ar fi sa ma intrebati pe mine cred ca va dati seama cate ayate cred eu ca sunt inspirate .
    Exista un articol pe acest blog inspirat din hadisa care relateaza intalnirea dintre Mahommed si “inger ” ,intalnire care este diametral opusa de intalnirile relatate in Biblie dintre oameni si ingeri sau  prezenta lui Dumnezeu .
  In multe intalniri intradevar oamenii erau cuprinsi de o teama sfanta dar in nici un caz ingerii nu brutalizau pe oameni cum s-a intamplat cu Mahommed .
   Dvs musulmani sustineti ca Allah din Coran este acelasi cu Dumnezeul Bibliei ,ca profetii sunt aceiasi ca poruncile sunt la fel ca acelasi inger Gabriel care a vestit cu atat gingasie feciorei Maria nasterea Domnului Isus Hristos este acelasi cu ingerul Jibril care l-a strans de gat pe Mahommed .
   Nu pot doamna sa cred ca este vreo asemanare .

  Sinceritatea lui Mahommed ,hmmmm …..
  A fost sincer si in relatia cu Aisha  ,in relatia cu Safyia pe care a luat-o de nevasta dupa ce i-a macelarit sotul si tatal , a fost sincer si atacul asupra caravanei intr-o luna sfanta la arabi ,deghizati in pelerini si multe altele ?
  Va doresc multa pace .
   

 • Gigel

  Doamna alyomar de unde stiti ca un pocait nu are voie sa tina TV in casa ? Oricum nu stiu daca Tabita are TV dar vad ca are Internet si cu acesta se poate gasi si mai multa informatie .

 • Anonymous

  domnule teodor am sa va sciu aici deoarece sa ingustat  mult prea tare rubrica de scris.
  eu tot ce incerc sa fac este sa aduc putina lumina in privinta islamului si nu sa ascund adevarul. sa arat doar ce imi place mie, cum se obisnuieste sa se faca atat de musulmani cat si de crestini.  in ceea ce priveste biblia exista erori cntradicti sau cel putin nu am inteles eu ce se vrea sa se spuna exact. probabil asta se intampla si cu dvs in leatura cu coranul. si ceilalti profeti au facut greseli fiind influentati de satan dar si-au indreptat greselile de ce nu vreti sa recunoasteti asta?  stiiti ca mandria, orogoliul etc sunt pacate. de ce nu cautati sa va rugati la Dumnezzeu Allah sa va dea putere sa invingeti aceste defecte?

 • Anonymous

  am citit intr-un comentariu al ei ca e penticostala si bunicamea e,si da are tv in casa dar cand vine pastorul sa-i dea cina sau nu mai stiu ce il stinge si pune o carpa pe el ca cica o cearta, bunicii sotului meu sunt nazarineeni si la fel nu au voie cu tv. la tara la bunicamea in satul ala sunt multi pocaiti de toate sectele si nimeni nu are tv,si eu cred ca domnisoara tabyta nu stie ce vrea defapt de la viata; sa caute greselile din islam sau sa-si faca o viata mai buna sa faca lucruri bune? deocamdata observ ca prima este prioritatea ei,desi nu are ti-am zis nicio baza,nicio dovada in ceea ce sustine asa ca pe mine nu ma prea deranjeaza ce face dansa dar sa nu mai atace islamul sa nu arunce cu noroi prima data sa se informeze mai bine sa stie si ea cate ceva asa pentru cultura generala,ca pana acum am vazut ca copia ideile domnului teodor si ale tale. deci ea nu are o idee proprie.

 • Anonymous

  domnule teodoar nu sunt prima musulmana care recunoaste ca Muhammad a facut si greseli, sora alyomar a fairmat asta inaintea mea. intradevar nu a spus nici un exemplu

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Dragă Ioana,
  mândria este un păcat mare și Biblia mai zice că ea merge înaintea căderii. De aceea mă rog să mă ferească Domnul totdeauna de o așa ispită. Cu privire la geșelile profeților, aveți dreptate, ei toți au făcut greșeli, afară de unul, care a fost mai mult decât un profet, El a fost și este DUmnezeu, aceasta este Isus Hristos, despre care chiar și o hadisă spune că El s-a născut și a trăit fără păcat. Dacă recunoașteți că diavolul s-a amestecat și a influențat pe Mohamed la o anumită etapă în primirea revelațiilor de sus, atunci cum putem să fim siguri că diavolul nu s-a amestecat în tot procesul descoperirii Coranului ? Biblia spune că “nu este de mirare că chiar diavolul se poate preface într-un înger de lumină” Diavolul este prea deștept ca să-ți spună că el a dus Coranul pe lume. Lui îi place să crezi o minciună, ba mai mult, el dorește să vă folosească ca prin dvs să atace adevărul Lui DUmnezeu și să spuneți că defapt adevărul nu mai este adevăr. Nu vreau să vă supăr, dar vreau să vă gândiți logic și real la aceste adevăruri.

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Mă bucur că recunoașteți aceasta. Cum atunci îl puteți socoti ultimul și cel mai mare dintre toți proorocii, sau cum mai spun alți musulmani “pecetea proorociei” ? Cum puteți numi un om păcătos, aș spune peste măsură de păcătos și a căror fapte și decizii merită să fie judecate și condamnate, cum puteți socoti un om ca și acesta, cel mai mare dintre prooroci ?

 • Alim Bocsenean

  corect ai spus

 • Alim Bocsenean

  da Allah tot vede

 • Alim Bocsenean

  daca doresti sa stii si Isus a fost musulman la vrema lui

Previous post:

Next post: