De ce Mohamed a dorit să se sinucidă ?

by PREOT TEODOR on May 31, 2011 · 2 comments

Omul ce a pretins a fi cel mare prooroc al lui Dumnezeu a fost pe cale să se sinucidă. De ce şi cine l-a motivat la o aşa faptă “măreaţă”, vom vedea în articolul de azi.

Când Mohamed a primit prima “revelaţie”, îngerul care i-a adus descoperirea, l-a chinuit atât de mult încât acesta nu mai putea suporta durerea. Am scris anterior într-un articol despre acest înger, şi ne întrebăm şi acum ce înger al Domnului se poartă cu proorocul Domnului în aşa hal ? După prima experienţă, Mohamed a venit acasă foarte speriat, tremurând şi cerând  Khadijei(prima soţie) să-l învelească cu o pătură şi să-l încălzească. Când a povestit experiența sa soţiei, ea l-a dus la verişorul ei de pe tată, pe nume Waraqa. Potrivit hadiselor, Waraqa era arab, dar în perioada pre-islamică s-a făcut creştin. El scria Evanghelia în limba arabă.  Când Mohamed a povestit experienţa sa avută în peştera Hira,

Waraqa a spus, “Acesta este Namus (Gabriel, Îngerul care păstrează secretele) care Allah la trimis la Moise. Aş fi vrut să fiu tânăr şi să ajung să văd cum poporul tău te-ar fi dat afară”. Apostolul lui Allah a întrebat: “Mă vor da ei afară?” Waraqa a răspuns afirmând, “Niciodată n-a venit un om cu ceva similar cu ceea ce ai adus tu, dar a fost tratat cu ostilitate. Dacă o să rămân în viaţă până în ziua când vei fi dat afară, atunci eu te voi susţine cu putere.” Însă după câteva zile Waraqa a murit şi inspiraţia divină deasemenea a fost oprită pentru o perioadă şi profetul a devenit atât de trist încât noi am auzit că el a intenţionat de câteva ori să se arunce de pe vârful unor munţi foarte înalţi, şi de fiecare dată când se urca pe vârful muntelui ca să se arunce de acolo, Gabriel apărea înaintea lui şi îi spunea, “O Mohamed! Tu eşti în adevăr apostolul lui Allah” după care inima i se liniştea, el se calma şi se întorcea acasă. Şi ori de câte ori  inspiraţiile sale erau rare, el ar fi făcut la fel ca mai înainte, dar când ajungea pe vârful muntelui, Gabriel apărea în faţa lui şi îi zicea ceea ce îi spunea şi mai înainte. (Sahih Bukhari Volumul 9, Cartea  87, Numărul 111– traducere personală din engleză)

Afirmaţiile lui Waraqa sunt false şi ele nu pot fi catalogate ca adevăr. Vom vorbi în alt articol despre aceasta. Dar doresc să vă atrag atenţia la ceea ce s-a întâmplat după ce Mohamed a primit revelaţia. Hadisa adusă mai sus, spune că Mohamed a dorit să-şi ia viaţa. Această practică n-a avut loc numai o singură dată, ci a fost repetată de multe ori. Cu alte cuvinte, omul pe care musulmanii îl numesc “cel mai mare  prooroc”, a avut un comportament departe de a fi sfânt. Aceste experienţe ale lui Mohamed, pe care le-a avut în urma descoperirilor sale, ne duc mai departe şi ne arată rădăcina problemei. Înţelegând aceasta, devine foarte clar cine a stat în spatele descoperirilor lui Mohamed. Ce revelaţie poate aceasta care după ce o primeşti doreşti să te sinucizi pentru că nu mai vine alta ?

În Sfânta Scriptură ne este relatat următorul caz care ne va ajuta foarte mult să înţelegem cine era în spatele descoperirilor lui Mohamed:

Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustiu, unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile. N-a mâncat nimic în zilele acelea; şi, după ce au trecut acele zile, a flămânzit. Diavolul I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte pietrei acesteia să se facă pâine.” Isus i-a răspuns: „Este scris: „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” Diavolul L-a suit pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului şi I-a zis: „Ţie Îţi voi da toată stăpânirea şi slava acestor împărăţii; căci mie îmi este dată şi o dau oricui voiesc. Dacă, dar, Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta.” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Înapoia Mea, Satano! Este scris: „Să te închini Domnului Dumnezeului tău şi numai Lui să-I slujeşti.” Diavolul L-a dus apoi în Ierusalim, L-a aşezat pe streaşina acoperişului Templului şi I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos de aici; căci este scris: „El va porunci îngerilor Lui să Te păzească”; şi: „ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră.” Isus i-a răspuns: „S-a spus: „Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău.” După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme. (Luca 4:1-13)

Expresia “Dacă eşti Fiul Lui Dumnezeu” se mai poate de tradus din original “Fiindcă eşti Fiul Lui Dumnezeu”. Diavolul ştia că acesta este Fiul lui Dumnezeu şi a venit să-L ispitească. El a dorit ca Isus ca şi om să păcătuiască şi astfel jertfa Lui de la cruce să nu mai preţuiască nimic înaintea Lui Dumnezeu-Tatăl. Observaţi intenţia celui rău. “Aruncă-Te jos de aici”. Al cui glas este acesta? Dar vei spune poate “Vezi nu este nici o diferenţă între Mohamed şi Isus”. Ba nu, dragul meu, diferenţa este extrem de mare. Hristos ca şi om, a fost ispitit de diavol şi în toate ispitele a rămas fără păcat. Diavolul l-a ispitit, dar situaţia, sau împrejurările erau controlate de Domnul Isus şi nu de satan. Testul venea din afară, arătând că satana nu are nimic de a face cu Isus. Însă în cazul lui Mohamed problema venea din inima lui. Observă că diavolul nu a venit la Mohamed ca şi în cazul lui Isus, ci el era deja în el şi Mohamed plin de o depresie adâncă, controlat deplin de cel rău, a dorit să se sinucidă. Numai că în ultimul moment, diavolul a hotărât că va fi mai mult folos din Mohamed dacă îl mai lasă viu, şi astfel prin el să poată amăgi o mai mare mulţime de oameni.

Dragul meu, cum poate un prooroc ce pretinde a fi cel mai mare dintre toţi să se poarte cu sine în aşa hal ? Cum poate cel ce pretinde că a adus “revelaţia” Lui Dumnezeu oamenilor, după ce-o primeşte să cadă în depresie încât să dorească sinuciderea ? Dumnezeu când vorbea prin prooroci, dorea să aducă atât lor cât şi poporului un viitor şi o nădejde. (Isaia 29:11)

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Acum gândeşte-te singur dragul meu: Dacă gândul Lui Dumnezeu şi Revelaţia Lui doreşte să ne aducă pace şi să ne dea un viitor, şi o nădejde, atunci ale cui gânduri şi  revelaţie a primit Mohamed ? Ce fel de revelaţie poate fi aceasta dacă tu după ce o primeşti cazi în depresie de moarte şi doreşti să te sinucizi ? 

Mohamed a dorit să se sinucidă, însă îngerul nu i-a dat voie. A făcut acest lucru  ca mai apoi să poată omorî mai multe suflete prin învăţătura adusă de acest om. Până şi astăzi oamenii mor duhovniceşte din pricina “revelaţiei” aduse de Mohamed.

Dumnezeu să aducă lumina Lui în viaţa ta, dragul meu, ca să-L cunoşti şi să nu doreşti să-ţi i-ai viaţa ci să primeşti un viitor şi o nădejde!

Trimite prietenilor tăi:

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
  • doru pribeagu

    dumnezeule mare,cum poate exista atata prostie si ignoranta in lumea asta?cand afirm asta,nu ma refer doar la sutele de milioanele de arabi si musulmani care,saracii de ei,sunt indoctrinati de copii,in asa zisele scoli islamice,unde sunt indobitociti cu balivernele din coran[faptele de vitejie ale asa zisului profet,care a declansat “razboiul sfant”contra evreilor si crestinilor,ucigand inclusiv triburile de beduini,care nu treceau la islam],ci la europeni de-ai nostri,crescuti si educati in cultura crestin europeana,care au uitat istoria…nu exista in lumea asta o”religie”,daca poate fi numit asa islamul,mai perfida,primitiva si periculoasa,care inca de la inceputurile sale a luat fiinta pentru a distruge crestinismul si iudaismul,[care nu mai corespundeau etapei istorice,dupa filozofia talharului pedofil ]in principal,[profetul satanei a plagiat doar o parte a vechiului testament,declarand ca noul testament e fals,plus multe alte baliverne]dar si impotriva altor religii,pentru a impune cu forta religia satanei!din pacate,se uita prea usor lectiile istoriei,si anume ca fanaticii primitivi arabi,la inceput,si mai tarziu turcii musulmani,au inceput “jihadul” contra”necredinciosilor”,plecand din peninsula arabica au cucerit tot nordul africii si ajungand pana in peninsula iberica,si toate fostele teritorii ale vechiului bizant au fost cucerite in numele lui alah!din pacate,doar spaniolii si portughezii[dupa lupte si recuceriri de aproape 800 de ani]au reusit sa-si elibereze teritoriul national de hoardele invadatoare,in schimb toate celelalte teritorii fost crestine au ramas sub dominatie musulmana,[arabi sau turci]pana-n ziua de azi…fanaticii urmasi ai pedofilului au profitat de dezbinarea europenilor,care chiar daca au incercat [au reusit doar temporar]sa recucereasca prin cruciade vechile teritorii crestine,intr-un final au pierdut!absolut toti musulmanii,inclusiv cei asa zisi moderati,urasc occidentul,si toata civilizatia crestin euroatlantica,chiar cei carora europa le ofera civilizatie si comfort material,in loc sa se integreze,ei vor sa-si impuna traditiile primitive!daca politicienii europeni nu se trezesc la realitate,peste cativa ani ar putea fi prea tarziu…

  • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

    Se pare că unii politicieni deja au început să se trezească și să înțeleagă că multiculturalismul din europa este un eșec total. Numai că deja este foarte greu să mai schimbi ceva în Europa. Mă rog Domnului ca să ne ajute ca măcar în Moldova să nu ajungem astfel de vremuri… Totul depinde doar de noi.

Previous post:

Next post: