Biblia sau Coranul ?

by PREOT TEODOR on May 31, 2012 · 13 comments

Recomand cititorilor să dea citire acestui articol, bine documentat,  care va da şi mai multă lumină asupra subiectului “Biblia şi Coranul”.

O confruntare fara prejudecati

Pe bătrânul continent şi mai apoi in Lumea nouă, încă de acum doua secole, „inalta critica" s-a opintit sa erodeze istoricitatea si autenticitatea Bibliei. Scepticismul scolii de la Tübingen s-a multiplicat prin corifeii teologiei liberale, ca Rudolf Bultman si Paul Tillich. Ciudat lucru: in timp ce musulmanii sunt tot mai dispusi sa moara pentru onoarea Coranului si a Profetului, crestinii se disociaza tot mai mult de Sfanta Scriptura, indiferenti sau manati de un duh de rejectie fata de temelia care le-a modelat istoria culturii si a civilizatiei – Biblia.

Citeşte întreg articolul aici.

Trimite prietenilor tăi:

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
 • tabyta

  Pacat, mare pacat!Cand ei isi promoveaza “valorile”, noi capitulam pe zi ce trece.
  Ca fapt divers, cei de la F.C. Barcelona au scos de pe stema lor, crucea, pentru a nu-i apostrofa pe musulmani.Ce au facut musulmanii?Si-au dat jos luna?Nuuuuuu!!!

  Domnul sa ne ajute sa ii ramanem, Lui, credinciosi!

 • http://crestinism-islam.com Preot Teodor

  Amin sora Tabita!

 • ULTIMUL PROFET

  Inconstienta politicienilor Europei[cei de stanga mai ales!]adeptii multisubculturalismului cretin,asa zisul internationalism tembel,care a permis invadarea batranului continent cu milioane de primitivi fanatici mahomedani,urmasi ai destrabalatului talhar pedofil arab,intemeietorul terorismului islamic,va duce in final la disparitia civilizatiei iudeo-crestine europene,daca nu se iau masuri drastice de stopare a invaziei inapoiatilor din Asia si Africa,cei care se ploconesc spre orasul Satanei…considerandu-l “sfant” pe dementul terorist arab!

 • alina

  Am citit articolul pentru cā ati spus cā era fārā prejudecāti,dar din pācate nu este asa!!! Ati expus doar lucruri negative (nici mācar adevārate). Vā racomand sā cititi Coranul si Biblia, dar cāutati aceste cārti sfinte bine traduse si sā le cititi fārā prejudecāti, doar asa o sā le întelegeti bine.Musulmani cred în Vechiul Testament cât si in Noul Testament!!!
  Sunt de religie crestinā,dar nu am prejudecāti!

 • Gigel61

  Draga Alina autorul articolului a adus dovezi in ceea ce el sustine,tu poti sa aduci vreo dovada pentru sustinerea opiniei tale? Altfel cred ca ai scris doar pentru ca ai prejudecati . Si daca spui ca esti crestina ,inseamna ca tu crezi ca Domnul Isus Hristos este Domnul si Mantuitorul tau si ca toti care neaga lucrearea Lui sunt insuflati de duhul lui Anticrist?

 • alina

  Da, am vāzut cât de informat este! Oricum eu cred cā dacā o persoanā care nu se lasā conditionatā,
  si se roagā la Dumnezeu sā-i lumineze mintea si sufletul, El îi va ajuta sā gāseascā calea spre adevār.Sfatul meu este sā cititi si sā vā informati mai bine! Cred cā toate rāspunsurile si provele sunt în aceste Cārti Sfinte.

 • Gigel61

  Draga Alina te-am rugat sa aduci o dovada in sustinerea acuzatiilor tale ,dar nu esti in stare si mai dai si sfaturi.Citesc Biblia zilnic, am citit si din Coran si nu exista loc pentru doua “Carti Sfinte” .

 • alina

  Ok , atunci nici Torah al evreilor nu poate fi consideratā o Carte Sfântā…
  Când unii evreii au fost “certati ” de Iisus pentru cā se îndepārtau de la Dumnezeu,atunci pentru viitori crestini era bine,dar când unii crestinii au fost “certati” la rândul lor pentru tot ce au modificat în Sfânta Biblie atunci lucrurile se schimbā! Iisus nu a venit sā întemeieze o nouā religie,ci a venit sā-i învete pe aceei evrei care îsi pierduse credinta cum sā se întoarcā la credinta adevāratā în Dumnezeu! Iisus nu a venit sā ne învete sā ne închinām la lucruri cioplite sā sā cerem ajutor sfintiilor, Iisus se ruga la Dumnezeu, Unicul care ne poate salva sufletele si ne poate ierta pācatele!

 • Gigel61

  Draga Alina inca nu vrei sa aduci argumente pentru ceea ce sustii. Tora evreilor- primita prin Moise- este o parte a Bibliei ,deci este sfanta. Cine i-a “certat” pe crestini pentru ca au “modificat” Biblia? Domnul Isus Hristos nu a venit doar sa ne invete ci a venit sa ne impace cu Dumnezeu cel Sfant si Drept , pe noi cei cazuti ,pacatosi ,nevrednici si incapabili de a ne salva singuri. Impacarea si salvarea sunt posibile prin acceptarea jertfei de la Golgota a Domnului Isus Hristos.

 • Gigel61

  In ceea ce priveste inchinarea ,Domnul Isus Hristos a spus ca inchinatori adevarati sunt cei ce se inchina in “Duh si in Adevar”. Nu practic inchinarea la icoane,nu am nevoie de mijlocirea sfintilor. Oricum musulmanii nu pot da lectii in acest domeniu ,ei care se roaga cu fata indreptata catre piatra neagra de la Kabba, care saruta acea piatra in timpul pelerinajelor, de ce o saruta?

 • Curiosul

  Gigele oameni mai pupaciosi ca ortodocsii nu am mai vazut . Deja o ajuns sa pupe si microfoanele televiziunilor, preasfintitul a inceput sa foloseasca trafaletul la sfintit si vin oamnei ca tine sa tina lectii de crestinism ca doar crestinii detin adevarul suprem. Gandeste-te la ce ai scris “Domnul Isus Hristos nu a venit doar sa ne invete ci a venit sa ne impace cu Dumnezeu cel Sfant si Drept , pe noi cei cazuti ,pacatosi ,nevrednici si incapabili de a ne salva singuri.” ce ar spune dumnezeu daca l-ai face cazut pacatos si nevrednic ca doar noi suntem facuti dupa FELUL SI CHIPUL LUI si din momentul in care am gustat din mar am ajuns sa si gandim ca si el deoarce am realizat diferenta dintre bine si rau pe care o stia doar el. Deci noi OAMENII suntem FELUL SI CHIPUL lui. Oricum toate cartile de religie sunt scrise de oameni care cica au fost indrumati de duhul sfant insa acest dialog a incetat subit acu 2000 de ani. pana atunci s-a scris de toate prostiile posibile iar de la noul testament incoace nu a mai adaugat nimeni nimic in biblie . Nu ti se pare un pic ciudat ?

 • Gigel61

  Draga “Curiosule” prefer “pupaciosii” celor ce scuipa peste tot, este o moda in zilele acestea sa scuipi peste tot, si pe aici vin unii sa scuipe. Nu eu spun ca suntem:”cazuti ,pacatosi ,nevrednici si incapabili de a ne salva singuri.” ci chiar Dumnezeu. La ultimul aspect adus de tine eu spun:” ce sa mai adaugi la ce este complet?”

 • Dilara

  Draga Alina,
  Musulmanii nu cred nici in Vechiul si nici in Noul Testament. Daca ar fi asa, ar citi si ar vedea contradictia dintre Biblie si Coran. N-are una cu cealalta nici in clin, nici in maneca.
  Dimpotriva, nici nu vor sa auda de Biblie.

Previous post:

Next post: